Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Jihočeské divadlo plave. Při bouřce s lijákem se do budovy valila voda

Jižní Čechy zasáhly dnes, ve čtvrtek 24. května, odpoledne a v podvečer silné bouřky s přívalovými lijáky. Místy napršelo až padesát milimetrů. Živel neušetřil ani budovu Jihočeského divadla v Českých Budějovicích, kde zrovna v době druhé vlny živlu probíhala debata s názvem (Ne)souboj generací. Účastníci si museli pospíšit, plné ruce práce tam totiž měli hasiči a zaměstnanci divadla. Při bouřce s lijákem do útrob budějckého kulturního stánku valila voda.

Za všechno zřejmě může ucpaný okap, který nepobíral přívaly vody v nové, oplechované části budovy Jihočeského divadla v Českých Budějovicích. Při bouřce tak silný liják způsobil v divadle potopu.

„Když bouřka udeřila poprvé, lilo nám do divadla. Snažili jsme se vodu pochytat, vytřít, ale sotva jsme to dodělali, přišla další bouřka a další liják. A my máme v divadle vodopád. Voda nám proudem teče z půdy, respiriem do foyer. Je to zničené, netroufnu si teď odhadnou výši škody a co všechno voda poničila. Protože zatím sem voda pořád proudí. Asi je na střeše nějaké větší poškození, řeší to hasiči, kteří se snaží závadu najít a nějak spravit,“ uvedl v divadle přímo mezi kbelíky do nichž proudila voda produkční Jihočeského divadla Jiří Grauer.

Nakonec se ukázalo, že nejde o poškozenou střechu, ale že za všechno může ucpaný okap. 

V divadle teď podle Jiřího Grauera shánějí k zapůjčení vysavač na vodu. 

Autoři | Foto Michael Daněk

Štítky společnost, bouřka, vítr, liják, střecha, divadlo, poškození, České Budějovice, Jihočeský kraj, Jihočeské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Jihočeské divadlo plave. Při bouřce s lijákem se do budovy valila voda  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.