Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Budějcku začaly modernizace čistíren odpadních vod

Probíhají opravy provozních budov a vylepšení technologií čištění odpadní vody. I vodohospodáři mají na jaře napilno. Hned několik obcí a měst na Českobudějovicku zahájilo v těchto dnech ve spolupráci s provozovatelem vodohospodářského majetku, společností ČEVAK, modernizace svých čistíren.

V polovině května začala například rekonstrukce čistírny Dubné. „Nejenže zde opravíme provozní budovy čistírny, ale čeká nás výměna aeračních elementů, které slouží k provzdušňování čištěné odpadní vody, a zároveň i nerezových rozvodů vzduchu. Čistírna dostane také dvě nová dmychadla a nový řídicí systém,“ říká vedoucí provozní oblasti Jih Miroslav Ježík ze společnosti ČEVAK.

Doplnil, že na čistírnu přitéká splašková voda z obce Dubné a místní části  Křenovice. V současné době je na ní napojeno 860 obyvatel.

Do konce května začne obnova biologické části čištění odpadní vody na čistírně Munice, které jsou součástí Hluboké nad Vltavou. „Také ji čeká výměna provzdušňovacích prvků, dostane nové zařízení na těžení čistírenských kalů a opravíme i uskladňovací nádrže kalu,“ vyjmenoval Miroslav Ježík.

Na čistírně Lišov již zaměstnanci společnosti ČEVAK dokončují stavbu zahušťovací nádrže kalu. Důvodem je dosavadní kapacitně nevyhovující kalové silo. Práce by měly být hotovy v červnu.

Práce koordinujeme se zástupci samospráv a obyvatelé je nijak nezaznamenají. Nemají ani negativní dopad na životní prostředí. Naopak, cílem je vracet vyčištěnou odpadní vodu zpět do přírody v co nejlepší kvalitě,“ doplnil Miroslav Ježík.

Tisková zpráva

Štítky ČEVAK, oprava, voda, okres České Budějovice, Dubné, Křenovice, Munice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Budějcku začaly modernizace čistíren odpadních vod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.