Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zapojte se do soutěže Rozkvetlé město. Vaše květiny vám mohou vydělat několik tisíc korun

Záleží vám na vzhledu města, ve kterém žijete? Snažíte se své okolí zkrášlovat alespoň nějakou tou květinou v okně nebo na balkóně? Pokud jste z Budějc, měli byste se přihlásit do soutěže Rozkvetlé město. Právě vaše výzdoba může zvítězit a přinést vám peněžitou odměnu!

České Budějovice letos pokračují v motivaci obyvatel o zkrášlování prostředí a pořádají v pořadí už pátý ročník soutěže s příznačným názvem Rozkvetlé město. Do konce června se může přihlásit každý, kdo pečuje o květinové potěšení svého okna nebo balkónu, jenž se nachází v katastrálním území Českých Budějovic.

Do soutěže se mohou přihlásit všichni pěstitelé i vyznavači příjemného prostředí, kde vévodí květiny a příroda. Snad úplně každého dokáže zaujmout třeba okno či balkon, kde mají přechodný domov muškáty, petunie a další rozmanitá barevná a voňavá krása a svůj pohled mu věnuje milerád,“ uvedla mluvčí radnice Jitka Welzlová.

Soutěž Rozkvetlé město tak opět čeká na své výherce. Obyvatelé se mohou zapojit do 30. června. Přihlášky jsou k dispozici ke stažení na webových stránkách města nebo v tištěné podobě v turistickém a městském informačním centru.

Po jejich vyplnění je třeba přiložit i fotografii s označením zvelebeného místa a přesnou adresu. Hodnocení se uskuteční v první polovině července a vítězové se mohou těšit na finanční i materiální odměnu,“ dodala Welzlová.

Komise vyhodnotí nejzdařilejší květinovou výzdobu a vzdá hold lidskému umu. Zohledňováno bude především kompoziční uspořádání, vhodnost výsadby, harmonie barev a celkový dojem. Každý se rád obklopuje pěknými věcmi, a když k tomu přidá vlastní práci a invenci, tak se potěšení násobí. Výherci se mohou těšit na hodnotné ceny, kdy první místo je oceněno finanční odměnou od města ve výši sedm tisíc korun, za druhé místo je odměna pět tisíc korun a za třetí místo jsou tři tisíce korun.

Štítky město, květiny, výzva, soutěž, České Budějovice, odměna, okno, balkon, vzhled

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zapojte se do soutěže Rozkvetlé město. Vaše květiny vám mohou vydělat několik tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.