Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 23. května 2024  |  Svátek má Vladimír
Bez reklam

Děti soutěžily o nejhezčí masky a plnily úkoly. Kouzelnické odpoledne přílákalo přes tisíc lidí

Čarodějnické kostýmy, soutěže, ale především pohoda provázely kouzelnické odpoledne u Jaderné elektrárny Temelín. U zdejšího infocentra soutěžily děti o nejlepší masky, ve strašidelném lese plnily různé úkoly a v gumových člunech brázdily místní jezírko. Pátého ročníku zábavné akce Temelínské čarování se nakonec zúčastnilo téměř 1500 lidí.

„Vyráběly se kouzelné hůlky, sázely se divotvorné byliny nebo se létalo na koštěti. Dohromady si organizátoři pro malé kouzelníky připravili sedm disciplín. Jejich úspěšné absolvování dětem přineslo sladkou odměnu a čarodějnický diplom,“ popsal akci mluvčí Jaderné elektrárny Temelín Marek Sviták. 

Z Týna nad Vltavou dorazili k Temelínu sourozenci Dudkovi, kteří tradičně odvážejí ceny za nejlepší kostýmy. A letošní rok nebyl výjimkou. Oba se ve své věkové kategorii umístili mezi nejlepšími. „Sem tady popáté a moc si to užívám. Letos jsem šel za čaroděje pokladů,“ hlásil sedmiletý Tobiáš Dudek. Kostým jeho čtyřleté sestřičky Dorotky zdobilo několik pavouků, myšák a netopýr. „Kostým mi dělala mamka a moc se mi líbí. A taky jsem jí pomáhala,“ říkala Dorotka.

Pro změnu šikovného tatínka mají Ema a Adriana Kasardovi. Také ony se dostaly mezi nejkrásnější čaroděje. „Můj taťka je moc šikovný. Už před dvěma lety mi udělal krásný kostým a tenhle se mi taky moc líbí,“ poznamenala devítiletá Adriana.

Spokojeni byli také organizátoři. „Přišlo téměř 1500 lidí, vyšlo počasí a děti se bavily. Co víc si jako organizátoři můžeme přát. Navíc krásné vystoupení předvedly umělecké soubory z Vodňan a děti svými triky zaujal i profesionální kouzelník,“ zhodnotila pátý ročník Temelínského čarování Jana Gribbinová, vedoucí Infocentra Jaderné elektrárny Temelín.

Autoři | Foto Marek Sviták

Štítky Temelín, čarování, děti, soutěže, maska, Jaderná elektrárna Temelín, Týn nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti soutěžily o nejhezčí masky a plnily úkoly. Kouzelnické odpoledne přílákalo přes tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.