Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Meteorologové vydali novou výstrahu. Přes Čechy se přeženou silné bouřky a přívalové deště

Většinu území Čech mohou dnes, v pondělí 28. května, odpoledne a večer zasáhnout silné bouřky. Doprovázet je bude přívalový déšť s kroupami, kvůli kterému se mohou rozvodnit menší toky. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav. Bouřky budou pokračovat i v dalších dnech.

„Kolem tlakové výše nad severní a východní Evropou k nám proudí velmi teplý vzduch od jihovýchodu. Počasí u nás částečně ovlivní mělká tlaková níže nad Německem,“ uvedli meteorologové.

Bouřky se očekávají odpoledne a večer. Mají je doprovázet přívalové srážky s úhrny kolem čtyřiceti milimetrů a kroupy. Přívalový déšť může ojediněle zatopit níže položená místa a sklepy. Lze také očekávat rychlé rozvodnění malých toků, podemletí cest a rychlý odtok vody ze svahů.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Jižní Čechy zasáhla bouře. Na silnicích jsou potoky vody, zpoždění nabírají i vlaky 

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) platí od dnešních 14:00 v Praze, Středočeském kraji, Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém, Libereckém a Královéhradeckém kraji. „Předpokládáme, že bouřková činnost bude pokračovat i v následujících dnech, proto budeme výstrahu průběžně upřesňovat,“ dodal ČHMÚ.

V Česku je nyní teplo, venkovní teploty mají dnes překonat 30 stupňů Celsia. Horko by mělo být do konce května, pak se má mírně ochladit.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky počasí, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, výstraha, kroupy, Česko, přívalový déšť, Německo, Jihočeský kraj, Východní Evropa, Praha, Středočeský kraj, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové vydali novou výstrahu. Přes Čechy se přeženou silné bouřky a přívalové deště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.