Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pusť kačku pomůže i pobaví už posedmé

Dobročinné závody Pusť kačku se staly tradicí a právě dnes, v neděli 10. června, se uskuteční už sedmý ročník této ojedinělé kampaně na podporu dětí s handicapem. Hromadné vypuštění a samotný závod plastových kaček se zábavných programem pro děti začíná ve Vodáckém areálu Lídy Polesné v Českém Vrbném ve 13 hodin. Zapojit se může každý tím, že si zakoupí startovní číslo. Navíc vítězné kačky mohou vyhrát svým majitelům hodnotné ceny pro celou rodinu.

Jedná se o netradiční benefiční závody plastových kachniček. Celý projekt Pusť kačku vznikl před sedmi lety jako akce, která měla svým výtěžkem podpořit činnost dvou neziskových organizací, které pomáhají znevýhodněným dětem a jejich rodinám.

V průběhu předešlých ročníků se však z projektu stala nejen dobročinná a osvětová záležitost, zábavné a kulturní odpoledne, které přináší nevšední program pro rodiny s dětmi, ale také platforma, která sdružuje velké množství zanícených podporovatelů, přispěvatelů, dobrovolníků a spolupracujících lidí.

Výtěžek závodu, do které ho si lze koupit startovní číslo i on-line ještě dnes do 12 hodin, je vždy rozdělen na dvě poloviny. Kampaň podporuje dofinancování služby Raná péče Jihočeského kraje, která je terénní službou poskytující konzultace a poradenství rodinám, kde se narodilo dítě s handicapem. Za minulých šest ročníků kačkových závodů se podařilo vybrat neuvěřitelných 796 201 korun.

Program zábavného odpoledne (13 až 17 hodin):

14:30 - 15:00    Hakuna Matata - dětský bubenický soubor 
15:00                Rozjížďky velké kačky
15:30                Finále velké kačky
15:45                Start malé kačky
16:00                Divadélko 
16:45                Vyhlášení vítězů malých kaček

Po celé odpoledne bude program doprovázet kapela Mex Wave a budou k dispozici: skákací hrad, lezecká stěn, lanovka přes kanál, loutkařská dílna a další hry, kejklířskou dílnu, malování na obličej či kreativní vyrábění píšťalek, kačenek a tak dál.

Autoři | Foto pustkacku.cz

Štítky rodina, České Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pusť kačku pomůže i pobaví už posedmé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.