Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Turistům se opět otevřela šumavská Medvědí stezka. Některé cesty ale zůstávají dál uzavřené

Jedna z nejnavštěvovanějších stezek v jižní části Šumavy – Medvědí stezka, je po zpracování polomového dříví opět přístupná veřejnosti. Dále se však zpracovávají škody po vichřicích v okolí Rosenauerovy kaple a na Schwarzenberském kanálu. Turisté na tyto trasy nesmějí.

„Kalamity, kterou způsobily loňská srpnová bouře a následně orkán Herwart na konci října i zimní polomy, se nám podařily zpracovat. Další polomy v řádech tisíců metrů krychlových ale způsobily bouřky v posledních měsících a ty se stále zpracovávají,“ uvedl náměstek ředitele šumavského parku Jan Kozel.

Podle mluvčího parku Jana Dvořáka popadalo nejvíce stromů v oblasti Jeleních vrchů, nedaleko Rosenauerovy kapličky a právě v okolí Hučické cesty. Kolem těchto turistických tras aktuálně čeká na odvoz okolo deseti tisíc kubíků vytěženého dřeva.

V oblasti Stožce a Nové Pece přitom Správa Národního parku Šumava od loňského září zpracovala dosud okolo 150 tisíc metrů krychlových polomového dříví. Uzavřené turistické trasy budou pro veřejnost nepřístupné do odvolání. Měly by ale být otevřeny nejpozději 31. července.

Šumavský národní park apeluje na návštěvníky, aby zákazy vstupu na uzavřené stezky dodržovali. „Bohužel jsme já i moji kolegové velmi často potkávali v uzavřených úsecích cyklisty i pěší turisty, kteří argumentovali třeba tím, že ceduli s omezením přehlédli nebo přiznali, že ji ignorovali,“ uvedl vedoucí Informační a strážní služby Národního parku Šumava na Stožecku Luděk Švejda.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Národní park Šumava, Medvědí stezka, turisté, les, vichřice, Šumava, Schwarzenberský plavební kanál, Jan Kozel, Jan Dvořák, Správa Národního parku Šumava, Jelení vrch, Stožec, Nová Pec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turistům se opět otevřela šumavská Medvědí stezka. Některé cesty ale zůstávají dál uzavřené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.