Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pohonné hmoty opět zdražily. Na jihu Čech ale patří benzin oproti jiným krajům mezi nejlevnější

Pohonné hmoty u čerpacích stanic v Česku za poslední týden opět mírně zdražily. Cena benzinu Natural 95 stoupla proti minulé středě o pět haléřů na 33,43 koruny za litr. Nafta byla dražší o čtyři haléře, motoristé za ni ve středu platili v průměru 32,58 korun za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje. Ceny se tak vrátily na úroveň ze začátku června, kdy byly nejvyšší za posledních 3,5 roku.

Nejdražší paliva zůstávají v Praze, kde benzin řidiči natankují za průměrných 34,36 Kč/l a naftu za 33,48 Kč/l. V žádném jiném regionu Česka se průměrná cena benzinu zatím nedostala přes 34 korun za litr. Nafta je za více než 33 korun ještě v kraji Vysočina.

Naopak nejméně platí řidiči za benzin v Královéhradeckém kraji, kde čerpací stanice nabízejí litr v průměru za 33 korun. Stejně tak nafta tam vyjde nejlevněji, stojí 32,13 korun za litr.

V Jihočeském kraji řidiči zaplatí v průměru 33,05 korun za litr benzinu a 32,14 korun za naftu. Na jihu Čech tak patří benzin mezi nejlevnější oproti jiným krajům. Nafta je levnější jen v Královehradeckém kraji a na Vysočině.

Ceny u čerpacích stanic rostly od konce března, v některých týdnech o více než padesátník. Po dvouapůlměsíčním růstu vystoupaly počátkem června na nejvyšší úroveň za zhruba 3,5 roku, v polovině června se trend otočil.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky pohonné hmoty, benzín, nafta, cena, pohonné látky, Česko, čerpací stanice, Kraj Vysočina, Praha, Královéhradecký kraj, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohonné hmoty opět zdražily. Na jihu Čech ale patří benzin oproti jiným krajům mezi nejlevnější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.