Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Ředitel třeboňských lázní Milan Kramárik rezignoval na svou funkci

Ředitel třeboňských lázní Milan Kramárik rezignoval na svou funkci. Odchod odůvodnil tím, že nechce, aby se městské lázně a jeho osoba staly tématem v kampani před podzimními komunálními volbami. Opozice vedení společnosti kritizuje především kvůli velké fluktuaci zaměstnanců a úbytku klientů. Podle mluvčí třeboňské radnice Jitky Bednářové Kramárik ve své pozici skončí k 31. srpnu.

Město Třeboň vypíše na uvolněnou pozici ředitele lázní výběrové řízení. Podle odstupujícího Milana Kramárika se téma lázní stávalo terčem kritiky ze strany opozice v předvolební kampani. „Je nutné společnost, která je pro město Třeboň velmi významná, od zneužití tímto směrem oprostit,“ řekl.

Třeboňské lázně uvádějí, že v prvním pololetí letošního roku je navštívilo o 494 klientů více než ve stejném období roku 2017. „Nevěřím těm údajům. Domnívám se, že vedení města nezveřejňuje správná čísla. Mám informace z mých interních zdrojů a podle nich klienti stále ubývají," uvedl opoziční městský zastupitel Jan Váňa. Dodal, že za tři roky, kdy je Kramárik ve funkci, lázně opustily téměř tři stovky zaměstnanců.

Slatinné lázně Třeboň, kam spadají Lázně Aurora a Bertiny lázně, měly loni výnosy téměř 533 milionů korun, zisk po zdanění byl 19,7 milionu korun. Podle vedení města ekonomická kondice společnosti je také díky Kramárikovi na dobré úrovni. Letošní výnosy za první pololetí jsou o téměř 17 milionů korun vyšší než za loňských prvních šest měsíců. „Ano, to je pravda. Ale v roce 2010, když byla ekonomická krize, činily výnosy přibližně 500 milionů korun. Nyní je ekonomika na vrcholu a přesto se výnosy za sedm let zvýšily pouze o 30 milionů korun," podotkl Váňa.

Autoři | Foto Facebook Lázně Aurora, Jan Přerovský

Štítky společnost, politika, Třeboň, lázně, ředitel, rezignace, Kramárik, radnice, Jan Váňa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitel třeboňských lázní Milan Kramárik rezignoval na svou funkci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.