Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Při kontrole České obchodní inspekce u Lipna a na Vltavě obstály jen čtyři stánky ze sedmnácti

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny provedla kontrolní akci zaměřenou na prodej zboží a poskytování služeb v okolí nádrže Lipno a řeky Vltavy. Vyhověly pouze čtyři ze 17 kontrolovaných provozoven.

V průběhu měsíce července se Česká obchodní inspekce (ČOI) pro Jihočeský kraj a Vysočinu zaměřila na prodej zboží a poskytování služeb v rámci letní turistické sezony. Konkrétně se jednalo o provozovatele poskytující nápoje, pokrmy a další sortiment v okolí vodní nádrže Lipno a v kempech v okolí Vltavy. ČOI si posvítila hlavně na stánky s občerstvením a doplňkovým sortimentem, předzahrádky hotelů a také plovoucí vory poskytující občerstvení na řece Vltavě.

Česká obchodní inspekce zkontrolovala celkem 17 provozoven. Porušení předpisů bylo zaznamenáno ve 13 případech. „K nejčastěji zjištěným porušením patří tradičně nedodržení zásad poctivosti prodeje, ocenování zboží nebo služeb a použití neověřených měřidel. Ve dvou případech byl také zaznamenán prodej padělků stavebnic, hracích karet a hraček. Celkem 147 kusů tohoto zboží inspektoři zajistili a uložili mimo dosah kontrolované osoby,“ říká ředitelka regionální ČOI Martina Střihavková.

Inspekce na místě uložila 11 pokut v celkové výši 19 500 korun, a dva případy zjištěných porušení budou řešeny v rámci správního řízení. Za nedodržení zákonů hrozí obchodníkům postih až pět milionů korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Česká obchodní inspekce, ČOI, kontrola, stánky, Lipno, Vltava, Vodní nádrž Lipno, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při kontrole České obchodní inspekce u Lipna a na Vltavě obstály jen čtyři stánky ze sedmnácti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.