Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

CO VY NA TO? Budějčáci jsou rozumní. Psa nebo dítě by v autě v horku nenechali

V horkých letních dnech se bohužel stále setkáváme s případy, kdy lidé nechávají v autech zavřené děti nebo své domácí mazlíčky. I malá chvilka může v třicetistupňových vedrech vyústit v tragický konec. Setkali jste se někdy se situací, kdy jste našli v autě zavřené dítě nebo psa? A víte, jak v této situaci postupovat? Na to jsme se ptali Budějčáků v pravidelné anketě Co vy na to.

Markéta Novotná, České Budějovice

Já tohle asi nikdy nepochopím. Naštěstí jsem se nikdy k žádné takové situaci nepřipletla, protože nevím, co bych tomu majiteli udělala. Nemyslím si, že bych udržela nervy na uzdě.

Tomáš Štrob, Český Krumlov

Jednou jsem viděl, že chlap nechal v autě zavřeného psa, ale nebylo ještě úplně horko, jako je třeba teď ty poslední dny. Dělat by se to určitě nemělo, ale to musí vědět přeci každý člověk sám ne?

Aneta Žilková, České Budějovice

Přijde mi hrozný, když lidi v tomhle nechávají děti nebo i psy zavřeny v autech. Já sama mám co dělat, když přijdu do auta po tom, co chvilku stálo na sluníčku, nedá se tam vůbec dýchat. Jak tam pak asi musí být těm dětem nebo psům? Každopádně kdybych něco takového viděla, tak bych hned volala na policii.

Šárka Tomanová

Já sama mám děti i psa a nikdy v životě by mě tohle nenapadlo. Tohle musí udělat jen člověk, který s odpuštěním nemá mozek.


A co má člověk dělat, pokud najde v autě v horku zavřeného psa nebo dítě? Vždy je nutné okamžitě zavolat na městskou policii, která na místo pošle strážníky určené k odchytu zvířat. Ti se buď pokusí vypátrat majitele vozidla nebo rozhodnou o vyndání psa ven.

Foto pixabay.com

Štítky anketa, Co vy na to, pes, dítě, horko, auto, České Budějovice, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CO VY NA TO? Budějčáci jsou rozumní. Psa nebo dítě by v autě v horku nenechali  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.