Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cyklostezku z Budějc do Hluboké „zdobí" dvě toalety

U cyklostezky z Českých Budějovic do Hluboké nad Vltavou po levém břehu Vltavy vznikly nedávno dvě písčité pláže. Nové místo pro koupání si hned mnoho lidí oblíbilo. Před pár dny město přišlo s další novinkou. Přímo u cyklostezky postavilo dvě mobilní toalety.

Toi Toiky, jak se jim hovorově říká, nechalo k cyklostezce umístit město. „Ano, byla to naše iniciativa. Je to především z toho důvodu, že kvůli novým plážím se u řeky zvýšila koncentrace osob a bylo nutné vyřešit, kam si mohou lidé odskočit,“ vysvětlil záměr města náměstek českobudějovického primátora Petr Holický.

Podle Holického nemohly být toalety umístěny blíže k řece, jelikož se jedná o záplavovou oblast. „Nebyla jiná možnost, kam toalety umístit. Navíc to bylo jediné řešení, které nepodléhá stavebnímu povolení a šlo vyřešit rychle,“ uvedl. 

Nedaleko pláží se přitom nachází občerstvení, které stejnou toaletou disponuje. Ta by ale podle Holického kapacitně situaci nevyřešila. „Nebyla jiná možnost, kam toiky umístit,“ dodává.

Umístění toalet ale hodně Budějčáků kritizuje. „Je to hrozný, to snad nemyslí vážně,“ komentoval novinku na Instagramu Budějcké Drbny jeden ze sledujících.

Pokud na radnici setrvá současné vedení, mají prý další nápady, jak prostory kolem řeky více využít. „Určitě bychom se o tom ještě chtěli pobavit,“ uzavřel Holický.

 

Líbí se vám toalety u cyklostezky?

Celkem hlasovalo106 čtenářů

Štítky cyklostezka, mobilní toalety, pláž, Vltava, toaleta, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezku z Budějc do Hluboké „zdobí" dvě toalety  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.