Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hanba, křičely ženy na prezidenta při zahájení Země živitelky. Pouštěly Modlitbu pro Martu, držely transparent a velké červené trenýrky

Před dnešním zahájení agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích, na kterém nechyběl ani prezident Miloš Zeman, pouštělo několik žen na českobudějovickém výstavišti z megafonu skladbu Modlitba pro Martu. Po příchodu prezidenta Miloše Zemana na pódium skandovaly „Hanba". Přinesly s sebou i velké červené trenýrky a jedna z žen měla v rukou transparent s protibabišovským a protizemanovským nápisem.

Proti prezidentovi Zemanovi protestovalo při zahájení budějcké Země živitelky několik lidí. „Plody naší země? Zeman zasel zášť a můj strach o děti. Bureš sklidil kolektivní ztrátu paměti," bylo na transparentu, kterým mávala jedna z žen. Druhá držela velké červené trenýrky. „Hanba," křičely ženy na hlavu státu.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO/FOTO: V Českých Budějovicíh začal agrosalon Země živitelka

S transparenty v posledních dnech vystoupilo po celé České republice hodně demonstrantů na pietních nebo vzpomínkových akcích k připomenutí srpnových událostí v roce 1968. Často šlo o kritiku Miloše Zemana, mimo jiné za rozhodnutí výročí nekomentovat. 

V reakci na rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana mlčet k výročí padesáti let okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy vyvěšují lidé rudé trenýrky jako symbol směšnosti. Rudé trenky se objevily i v oblouku plášťového mostu zámku v Českém Krumlově. 

ĆTĚTE ZDE: V oblouku českokrumlovského státního hradu a zámku visely obří červené trenýrky

„Bylo to pro nás takové zpestření Živitelky, Byly to snad asi jen dvě dámy, které tam protestovaly," smál se dnešnímu zážitku Karel Voráček, který přijel na agrosalon z Klatovska. „Možná ty odpůrce prezidenta i chápu. Co ale nemůžu pochopit je, proč Zeman nemohl k tomu padesátiletému výročí od srpnové okupace říct alespoň několik málo slov. Takže vlastně on si o tohle všechno tím svým chováním a vystupováním i koleduje," dodal pravidelný návštěvník českobudějovického agrosalonu.

Štítky společnost, protest, transparent, žena, Země živitelka, Miloš Zeman, České Budějovice, Česko, Československo, Varšavská smlouva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Moc to nevypadá jako trenýrky. Nejspíš to budou "bombarďáky" její matinky :-D

Sobota, 25. srpna 2018, 14:02Odpovědět

Hanba, křičely ženy na prezidenta při zahájení Země živitelky. Pouštěly Modlitbu pro Martu, držely transparent a velké červené trenýrky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.