Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Lipno Sport Fest nabídne i dražbu obrazů od světových šampionů pro pusopisku z Budějc

Veslaře jedním tahem. To dokáže snad jen Václav Chalupa, bývalý vynikající reprezentant ve veslování, rodák z Jindřichova Hradce. Namaloval obraz, který pomůže. Vydraží se totiž v rámci Lipno Sport Festu pro dobročinné účely. K Chalupovi se přidali i další skvělí sportovci, včetně světové šampionky v cyklistice Terezy Němcové Huříkové. Výtěžek pomůže vážně tělesně postižené Báře Sedláčkové, pusopisce z Českých Budějovic. Tak buďte ve střehu #vyletirybka.

Učit se můžete i od těch nejlepších! Důkazem je Lipno Sport Fest, který se koná už od soboty 18. srpna do neděle 26. srpna v Lipně nad Vltavou. Jeho cílem je propagace sportu a zdravého životního stylu.

Lipno Sport Fest ale nabízí i doplňkový, nesportovní program. Například bývalý vynikající reprezentant ve veslování, rodák z Jindřichova Hradce, Václav Chalupa se poprvé v životě se svým vlastním výtvorem zapojil do dražby obrazů.

Výtěžek dražby pomůže vážně tělesně postižené Báře Sedláčkové z Českých Budějovic. Šestnáctileté dívce, která se i přes vážnou neuropatii umožňující jen velmi omezený pohyb končetin, věnuje malování, a to originální metodou – ústy. Od toho se také jejímu stylu říká pusopis. Tu podporuje i budějcká kapela The Greens, parta, která stojí za projektem #vyletirybka, jež se právě dražbou obrazů od světových šampionů letos zase rozjíždí. 

Samozřejmě nejsem žádný malíř a nikdy jsem se podobné akce neúčastnil. Je to spíš obrázek, než o obraz. Jde o veslaře, kterého zvládnu udělat jedním tahem. Standardně ho používám jako doplněk ke svému podpisu, tentokrát jsem ho vytvořil ve větším formátu a hlavně na kvalitní materiál,“ uvedl Chalupa, který byl vedle dalších úspěchů i trojnásobným vítězem světového poháru.

Vedle něj věnovala do dražby svůj obraz i Tereza Němcová Huříková, která byla juniorskou mistryní světa v silniční časovce i v cross-country na horských kolech a další sportovci. Majitel rozhodně pomůže dobré věci a navíc získá skvělý suvenýr. Obraz od světováho šampiona. 

Dražba se uskuteční v pátek 24. srpna od 18:00 hodin přímo v dějišti Lipno Sport Festu. Tak buďte ve střehu, #vyletirybka.

Štítky Vodní nádrž Lipno, České Budějovice, dražba, Václav Chalupa, Jindřichův Hradec, Lipno nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lipno Sport Fest nabídne i dražbu obrazů od světových šampionů pro pusopisku z Budějc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.