Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO/FOTO: Budějovice se na skok vrátily do první republiky a vypráví

Historické dvoudenní slavnosti ke stému výročí vzniku Československa s názvem Budějovice vypráví, při nichž se náměstí Přemysla Otakara II. přeneslo do první republiky, pokračují bohatým program také dnes.

V sobotu budou na čtyřech místech v centru Českých Budějovic, na Sokolském ostrově, Na Sadech, na Zlatém mostě a na Piaristickém náměstí  vyprávět budějovické pověsti jihočeské babičky. Vždy v celou hodinu budou probíhat komentované prohlídky externí výstavy „Když století městem proletí“ s autorem, fotografem Milanem Binderem, kterého znají čtenáři Budějcké Drbny z oblíbeného sobotního seriálu. Ten zároveň bude mít krátké diskusní vstupy na pódiu.

Stejně jako včerejšek, tak i dnešek, zakončí program videomapping na čtyřech historických budovách na náměstí, včetně Černé věže.

Sobotní program je proložen různými soutěžemi, ať už tanečními či jinak zábavnými. Na náměstí jsou kromě jiného také fotokoutek a do 17 hodin dílničky pro děti. Návštěvníci potkají karikaturisty, flašinetáře, kameloty. Na náměstí se kromě výše uvedeného budou vyskytovat cyklisté, divadelníci, retro vozy a jiné dekorace navozující příjemnou atmosféru a stylizovaný návrat do 1. republiky.

Kromě toho jsou na náměstí trhy, přehlídka dobových automobilů, kol a motocyklů anebo pódium, kde je k vidění dětské představení nebo koncerty dobové hudby Jana Smigmatora a Ládi Kerndla. V rámci slavností se ke kašně vrátily stromy, které tam bývaly kdysi. Dočasná výzdoba ale mezi Budějčáky rozpoutala velkou diskusi, jestli by zeleň v centru nemohla zůstat napořád.

Sobota 25. srpna (stage)

11:30     Pošťácká pohádka
12:40     Kapela Big Blast Band
13:40     Módní přehlídka
14:25     Kapela Hraje to
15:10     Kapela Big Blast Band
16:10     Taneční vystoupení a taneční lekce
16:55     Jan Smigmator
17:50     Kapela Big Blast Band
18:30     Vyhlášení vítězů soutěže Zkroťte budějovické lvy
18:45     Kapela Big Blast Band
19:30     Jan Smigmator & Swing Trio
20:15     Ladislav Kerndl
21:30     Videomapping
22:30     Videomapping
23:00     Videomapping
23:30     Videomapping

Štítky společnost, kultura, Budějovice vyprávějí, sto, slavnost, program, výročí, První republika, České Budějovice, video mapping, hudební skupina, Přemysl Otakar II., vznik Československa, Milan Binder, Jan Smigmator, Na Sadech, Drbna.cz, Laďa Kerndl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/FOTO: Budějovice se na skok vrátily do první republiky a vypráví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.