Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Před hlubockou zoologickou zahradou jsou k vidění duboví Obři z trávy

Obří z trávy je název dřevosochařského sympozia, díky kterému je pěkně živo před Jihočeskou zoologickou zahradou Hluboká nad Vltavou. Pět umělců je možné vidět až do zítřka odpoledne při tvorbě obřích příslušníků hmyzí říše.

„Vladimír Větrovský, Ivan Pešek, Zdeněk Chmelař, Miroslav Žáčok a Jiří Nekola, to jsou jména umělců, které v těchto dnech můžete vidět při práci před areálem zoo Hluboká,“ uvedl František Chrastina, vedoucí oddělení kultury a zřizovaných organizací krajského úřadu.

„Zároveň se zde také dozvíte, jak dramaticky ubývá hmyzu z naší krajiny a jak může každý přispět k jeho ochraně,“ dodal zástupce ředitele hlubocké zoo Roman Kössl. 

Při devítidenním dřevosochařském sympoziu s názvem Obři z trávy vytváří pilami a dláty pět sochařů výrazné druhy hmyzu z dubového dřeva. Vladimír Větrovský tvoří mravence, Ivan Pešek nosorožíka, Zdeněk Chmelař kudlanku, Miroslav Žáčok saranče a Jiří Nekola vážku. Sympozium vyvrcholí zítra v 16 hodin slavnostní vernisáží, která dřevosochání před zoo ukončí. 

Duboví hmyzí obři se během následujících dnů přesunou do areálu zoologické zahrady, kde budou i nadále k vidění.

Štítky společnost, dřevo, sochař, řezbář, pila, dláto, hmyz, Obři z trávy, zoo, Hluboká nad Vltavou, Českobudějovicko, zoologická zahrada, tráva, Miroslav Žáčok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před hlubockou zoologickou zahradou jsou k vidění duboví Obři z trávy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.