Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Pět palet v nákladovém prostoru? Hyundai H350 překvapil prostorem i interiérem

Ideální parťák pro podnikání i volný čas. Tak by se dal popsat Hyundai H350, který si na několikadenní testování vypůjčila redakce Budějcké Drbny. Dodávka, která přesvědčila obratností v hustém městském provozu i na delších cestách, bude podle všeho konkurencí dalším tradičním modelů ve své třídě.

Všechny karosářské verze modelu H350 se mohou pochlubit efektivním využitím nákladového prostoru, který dodávka překonává konkurenci. Model s dlouhým rozvorem přepraví pět europalet díky nákladovému prostoru s délkou 3665 milimetrů a objemem 12,9 metrů krychlových, který je největší ve své třídě. Model s krátkým rozvorem pojme čtyři europalety a poskytne objem nákladového prostoru 10,5 metrů krychlových.

„I přesto, že je dodávka hodně dlouhá, překvapila obratností v úzkých uličkách Českých Budějovic. Auto rychle padne do ruky,“ shrnul pocity z jízdy testovací řidič Filip Matoušek.

Nový Hyundai navíc zaujme pohledným interiérem, který z pomocníka při práci dělá také pohodlný a navíc uživatelsky přívětivý vůz. „Zpracováním interiéru si nezadá s osobními vozy stejného výrobce,“ dodal Matoušek, kterého zaujalo několik vychytávek, které by málokdo čekal. Ve voze nechybí například chladící schránka na pití nebo třeba odpružené sedačky.

Výkon dieselového motoru Hyundai 2.5 CRDi je přenášen na zadní kola prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky. Hospodárný systém ISG navíc automaticky vypne motor stojícího vozu a při potřebě rozjezdu v popojíždějící koloně ho opět během zlomku sekundy spustí.

Pokud tedy hledáte parťáka pro práci i volný čas, Hyundai H350 se jeví jako ideální volba. Automobilka také nabízí verzi v provedení šestimístný Van nebo Combi Van, který nabízí prostor pro cestující spolu se zachováním dostatku místa pro náklad. Combi Van navíc umožňuje rychle změnit uspořádání vozu pomocí demontáže sedadel a posunutí přepážky za první řadu sedadel.

Cena modelu H350 startuje na ceně 649 tisíc korun v základní verzi s výkonem 110 kilowatt. Naopak vůz s nejvyšší výbavou s výkonem 125 kilowatt vyjde na bezmála 800 tisíc korun.

Plusy

  • Příjemný interiér
  • Zadní kamera
  • Nečekaně velký nákladní prostor
  • Dobré odhlučnění kabiny

Mínusy

  • Horší přesnost řazení
  • Horší jízdní vlastnosti při plném naložení

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky společnost, Hyundai H350, test, náklad, prostor, interiér, Drbna.cz, Hyundai, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Pět palet v nákladovém prostoru? Hyundai H350 překvapil prostorem i interiérem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.