Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO/FOTO: Malí rytíři dobývali i bránili hrad u Borovan. Slamburk pak tradičně lehl popelem

Den plný rytířských her a soutěží včetně dobývání slaměného hradu si užily především děti u Nového rybníka u Borovan na Českobudějovicku. Tamní louka byla totiž dějištěm Bitvy o Slamburk, které se ti nejmenší mohli přímo zúčastnit. Malí rytíři a rytířky byli rozděleni do dvou družin. Jedna parta hrad dobývala, druhá bránila. Vybraní lučištníci pak Slamburk ohnivými šípy zapálili.

I když sluníčko nad Slamburkem ten den nevykouklo, nikomu to až tak moc nevadilo. A nepřízeň počasí se nikterak výrazně na návštěvnosti této zajímavé borovanské akce nepodepsala. Bojovníků se u Nového rybníka sešlo opravdu dost.

Už sedmé dobývání hradu postaveného z balíků slámy bylo největší atrakcí, stejně tak zapalování hradu ohnivým šípem, ale spoustu zábavy si malí i velcí užili při rytířskýchch hrách a soutěžích, šermířských a hudebních vystoupeních, hodně toho se dalo pořídit na tržnici a předvést svůj um a zručnost mohli zájemci třeba i při tvůrčíích dílnách.

Bitva o Slamburk u Borovan 2018

Pondělí, 3. září 2018, 12:00

Bitva o Slamburk u Borovan 2018
Bitva o Slamburk u Borovan 2018

Štítky společnost, bitva, Slamburk, hrad, akce, děti, soutěž, Borovany, Českobudějovicko, rytíř, Nový rybník, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/FOTO: Malí rytíři dobývali i bránili hrad u Borovan. Slamburk pak tradičně lehl popelem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.