Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Díky kondičním plavbám s KWS si každý kapitán dokonale osvojí základní manévry s plachetnicí

PR článek

Jak získat Mezinárodní průkaz vůdce malého plavidla díky českobudějovické společnosti KWS už víte. Teď už máte průkaz v kapse a chcete vyplout s plachetnicí na moře. To většinou vyvolává spousty otázek a nejistoty. V KWS ctí dobrou námořní praxi a jsou si vědomi, jak je důležité získat základní zkušenosti a sebevědomí. Proto, a nejen pro vlastní absolventy kurzů Vůdce malého plavidla či námořního průkazu C, pořádají kondiční plavby.

Nespornou výhodou společnosti KWS sports CZ, sídlící v Českých Budějovicích na Lidické třídě, je, že disponuje vlastní flotilou charterových lodí v chorvatském Zadaru a na Lipně. A právě v Chorvatsku se pořádají velmi oblíbené kondiční plavby pod vedením zkušeného kapitána. Aktuálně na přelom září a října jsou vypsány dva termíny pod vedením Daniela Vodičky, což je jeden z nejzkušenějších námořníků u nás.

Jak taková kondiční plavba probíhá? Během čtyř dnů na moři si aktéři kondiční plavby ukážou, jak správně přebrat a předat loď, vyzkouší si připlouvání bokem, připlouvání na mooringová stání, vyvazování k bóji a kotvení. Tolik z přístavních manévrů. Dále se všichni blíže seznámí se základním trimováním plachet, proberou navigaci pomocí navigačního trojúhelníku a náměr vzdálenosti pomocí odpichovátka, čtení v mapách a práci s plotterem a autopilotem, mezinárodní pravidla bezpečnosti na moři Colreg, ale také vázání nejběžnějších uzlů na lodi.

Díky praktickému a kolikrát i vtipnému výkladu s historkami z praxe si účastníci kondiční plavby vše velmi dobře zapamatují a plachetnici budou ovládat jistěji a s větším sebevědomím. Pak už jen naplout další námořní míle, třeba již jako kapitán s vlastní posádkou.

„Kompletní informace o kondičních plavbách zájemci najdou na webu společností KWS," připomíná tým KSW, který všem kapitánům přeje dobrý vítr a alespoň tři stopy vody pod kýlem. 

Štítky společnost, KWS, kondiční plavba, moře, loď, bok, kotvení, Chorvatsko, Českobudějovicko, plachetnice, České Budějovice, Zadar, Vodní nádrž Lipno, sebevědomí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky kondičním plavbám s KWS si každý kapitán dokonale osvojí základní manévry s plachetnicí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.