Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Živitelce chybovalo podle ČOI přes šedesát procent prodejců

Na výstavě Země živitelka provedli inspektoři České obchodní inspekce 19 kontrol. Porušení zákona zjistili u třiašedesáti procent obchodníků. Rozdali tak pokuty ve výši 12 300 korun.

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny kontrolovala stánkový prodej na českobudějovickém výstavišti, kde se konal 45. ročník mezinárodní výstavy Země živitelka. „Inspektoři se zaměřili nejen na kontroly stánkového prodeje spotřebního zboží a občerstvení, ale i na kontroly technických parametrů výrobků u distributorů a v jednom případě i u výrobce produktů,“ uvedla ČOI.

V rámci letošního ročníku výstavy bylo provedeno celkem 19 kontrol. Závada byla zjištěna u 12 z nich. V procentuálním vyjádření činí počet kontrol s porušením právních předpisů více než 63 procent.

Inspektoři ČOI uložili na místě 11 pokut v celkové výši 12 300 korun. Ve třech případech zakázali prodej výrobků. V jednom případě bude s kontrolovanou osobou zahájeno správní řízení. V rámci výrobkové kontroly u distributorů sekaček a svářecí techniky a dále u výrobce dřevěných oken, dveří a příhradových vazníků nedostatky zjištěny nebyly. 

Foto Výstaviště České Budějovice

Štítky ČOI, Živitelka, zákon, kontrola, Česká obchodní inspekce, výstava, Země živitelka, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Živitelce chybovalo podle ČOI přes šedesát procent prodejců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.