Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krytá plovárna je opět v provozu. Nového tobogánu se dočkáme až na konci října

Letní plovárně už sezona skoro odzvonila. Od pondělí 10. září jsou opět v provozu kryté bazény, které přes léto prošly opravami. Rekonstrukce se dočkal také vnitřní tobogán, dokončen by ale měl být až na konci října.

Během července a srpna se na plovárně intenzivně pracovalo. „Přes léto proběhla první etapa oprav reklamovaných dlažeb. Dále bylo sanováno lanoví střešní konstrukce. Opraven byl kamerový systém v krytém bazénu a osvětlení dětského bazénu,“ prozradil ředitel Sportovních zařízení města České Budějovice Tomáš Novák a dodal, že proběhly také drobné technologické úpravy. Rekonstrukce se bohužel nedočkalo zázemí dětského bazénu.

Od příštího týdne se rozběhne sauna a parní komory budou návštěvníkům k dispozici na začátku října. Nový tobogán budou moct vyzkoušet malí i velcí na konci října. „Tobogán bude delší asi o sedm metrů, modernější a chystáme i některé technologické novinky i efektové prvky,“ prozradil náměstek primátora Petr Holický.

ČTĚTE TAKÉ: Začala rekonstrukce tobogánu na budějcké plovárně. Těšit se můžeme na mnoho novinek 

Celkové náklady na rekonstrukci plovárny se vyšplhaly ke třem milionům korun. Dobrou zprávou je, že se plovárna nechystá zdražovat vstupné. Návštěvníci tak zaplatí stejně jako v loňské sezóně od 40 do 100 korun. 

Opravy podle Nováka výrazně zkomplikoval současný stav ve stavebnictví. „Naší snahou je maximální péče o areály, které máme ve správě. Bohužel současný stav ve stavebnictví naši snahu občas brzdí. Jsem si dobře vědom toho, že plavecký stadion je ve městě jen jeden, a proto každé omezení jeho provozu nesu velice těžce,“ vysvětlil Novák. Podle něj ale pravidelné opravy v letní odstávce předejdou časově náročným rozsáhlým opravám a dlouhodobému zavření. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky plovárna, opravy, provoz, rekonstrukce, koupaliště, oprava, Tomáš Novák, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krytá plovárna je opět v provozu. Nového tobogánu se dočkáme až na konci října  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.