Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zpívá, píše, maluje, recituje? A vyhrává soutěže? Dejte o talentovaném dítěti vědět magistrátu

Víte o nějakém talentovaném dítěti z Budějc v oblasti kultury? Dejte vědět městské kulturní komisi. Nominace totiž může nadanému dítku přinést zajímavou finanční injekci. Ta jim třeba pomůže rozjet profesionální dráhu.

Město České Budějovice vyhlásilo výzvu k podávání návrhů na ocenění talentů v oblasti kultury pro letošní rok. „Město oceňuje šikovné a nadané děti do osmnácti let věku už od roku 2001 a celkem jim poskytlo 847 tisíc korun. Stačí vyplnit výzvu, poté budou nominované hodnotit členové kulturní komise, a to podle získaných ocenění v soutěžích a navrhnou finanční částky, které předloží radním. Po schválení vystaví finanční odbor šeky, což je pro mladé talenty z celého procesu to nejzajímavější. Pak už je jen krůček k slavnostnímu předání v obřadní síni radnice,“ vysvětlil českobudějovického náměstek primátora Jaromír Talíř.

Ocenění podle náměstka v převážné většině hrají na hudební nástroje, ale cenu si už odnesla i jedna recitující a mažoretka.

„Nejvyšší částka, která byla předaná jednotlivci, činila dvacet tisíc korun. Některé šikovné děti jsou na radnici opakovaně, zatím nejúspěšnější byla mladá hudebnice, kterou jsme tady uvítali už osmkrát,“ dodal náměstek s tím, že návrh musí být doručen nejpozději 12. října do 14:30 hodin.

Štítky kultura, společnost, talent, podpora, cena, finance, dítě, město, výzva, nominace, České Budějovice, Jaromír Talíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zpívá, píše, maluje, recituje? A vyhrává soutěže? Dejte o talentovaném dítěti vědět magistrátu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.