Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Porodní asistentka z jižních Čech se stala Ženou regionu

Vítězkou devátého ročníku prestižního ocenění Žena regionu se za Jihočeský kraj stala Hana Brožová, porodní asistentka doprovázející ženy k porodům po celém Jihočeském kraji.

Projekt Žena regionu patří všem ženám, které svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji regionu, v němž žijí. „Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení. Právě pro ně vyhlašujeme od roku 2009 celonárodní soutěž, jejímž cílem je ocenit úsilí těchto výjimečných žen a zviditelnit jejich práci a výsledky,“ sdělila zakladatelka soutěže Denisa Kalivodová.

Z desítky finalistek získala od veřejnosti nejvyšší počet hlasů Hana Brožová. Ta více než pět let pracuje jako porodní asistentka. Doprovází ženy k porodům po celém Jihočeském kraji. Dbá na individuální péči a důvěryhodný vztah s rodičkou. Vede i kurzy předporodní přípravy a cvičení, přednáší na budějovickém festivalu, vyzkoušela si pozici viceprezidentky Unie porodních asistentek, každoročně pořádá mikulášskou nadílku a u příležitosti Mezinárodního dne porodních asistentek organizuje soutěž Bábovka pro porodní bábu.

Na slavnostním předávání nechyběla ani loňská vítězka Jihočeského kraje Daniela Werbynska Laschová, ředitelka Farní charity Týn nad Vltavou, která předala letošní vítězce pomyslné žezlo.

„Je obdivuhodné, kolik toho některé ženy dokážou – skloubit péči o rodinu, pracovní povinnosti, ale i nezištně pomáhat druhým a tím i celé společnosti. Patří jim za to velké poděkování. Proto jsem velmi rád, že skrze projekty, jako je například soutěž Žena regionu, můžeme těmto výjimečným ženám poděkovat a pomoci s osvětou jejich aktivit,“ uvedl první náměstek hejtmanky Jihočeského kraje Josef Knot.

Tisková zpráva

Štítky žena regionu, ocenění, porodní asistentka, Jihočeský kraj, soutěž, Josef Knot, Unie porodních asistentek, Farní charita Týn nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porodní asistentka z jižních Čech se stala Ženou regionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.