Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ANKETA: Třeboň vymezila místo pro vylepování předvolebních plakátů

Do začátku komunálních voleb zbývají necelé tři týdny. Politické kampaně jsou v plném proudu, ulice měst zaplňují předvolební plakáty vykřikující programy jednotlivých stran a hnutí. Jihočeské město Třeboň se rozhodlo korigovat vylepování těchto plakátů a vymezilo k těmto účelům jen několik ploch.

„Podle volebního zákona starosta může vyhradit plochu pro vylepení volebních plakátů, a to nejméně deset dnů před konáním voleb. V Třeboni jsou speciální výlepové plochy využívány před volbami tradičně. Týká se to jak komunálních, tak krajských či parlamentních a senátních voleb. Umožňujeme to tedy i nyní,“ vysvětlila tisková mluvčí města Třeboň Jitka Bednářová.

Třeboň běžné výlepové plochy nechává pro kultruní a společenské akce. „Volební panely máme vždy instalovány na Masarykově náměstí a na sídlišti Hliník,“ upřesnila starostka Terezie Jenisová.

České Budějovice žádná omezení nezavádějí. „Žádná taková regulace v Českých Budějovicích aktuálně není,“ uvedla mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Jako dobrý nápad ale vidí vymezení ploch pro předvolební kampaně i vedení Hluboké nad Vltavou. „V těchto volbách to bohužel nestihneme realizovat, ale určitě o tom budeme mluvit,“ vysvětlil starosta Hluboké Tomáš Jirsa.

Měly by Budějce také vymezit jen několik ploch pro vylepování předvolebních plakátů?

Celkem hlasovalo22 čtenářů

Foto Hotel Bílý Koníček

Štítky volby, předvolební plakáty, Třeboň, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, plakát, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Tomáš Jirsa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Třeboň vymezila místo pro vylepování předvolebních plakátů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.