Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO/VIDEO: V teplárně chutnala uhelná zmrzlina a bavily komentované prohlídky. V dopravním podniku lákalo lidi vše, co mělo kola

Zmrzlina černá jako uhel byla jedním z největších taháků Dne otevřených dveří v českobudějovické teplárně. Zájem byla ale také tradičně o historický parní vlak a o komentované prohlídky společnosti. Teplárnu navštívilo téměř deset tisíc lidí. Velký zájem byl také o program v dopravním podniku, lákal hlavně vozový park.

Spojením akce s Národním dnem železnice mohli lidé pohodlně navštívit teplárnu a zároveň rozsáhlou expozici v lokomotivním depu Českých drah, do kterého bylo možné se z vlečky teplárny stylově dopravit historickým parním vlakem. Ten jezdil po celý den kyvadlově v půlhodinových intervalech. Jeden ze spojů využil k návštěvě teplárny i ministr dopravy Dan Ťok, který se v Českých Budějovicích zúčastnil Národního dne železnice.

„Den otevřených dveří je pro nás významnou událostí. Jsme rádi, když vidíme zájem o naši práci. Letos přišlo opravdu hodně lidí, určitě k tomu přispělo i to, že se nám povedlo spojit den otevřených dveří s dopravním podnikem a s Národním dnem železnice Českých drah. I počasí vyšlo, tak co víc si přát," řekl předseda představenstva českobudějovické teplárny Václav Král.

„Věřím, že se nám bohatým programem povedlo zabavit velké i malé. Velké komentovanými prohlídkami a ty malé návštěvníky spoustou atrakcí.Dětem jsme se zábavnou formou snažili ukázat, jak pracujeme a jak vyrábíme teplo, elektrickou energii. Doufám, že jsme v nich zanechali dojem a že pak právě proto ty dnešní děti budou mít zájem o energetické či technické obory v nějakém dalším studiu," uvedl Král.

Možnosti prohlédnout si zařízení na výrobu tepla využilo přes šest stovek zájemců. Ti, kteří absolvovali prohlídku při některém z minulých ročníků, se mohli přesvědčit, že teplárna České Budějovice své provozy průběžně modernizuje a rozvíjí s cílem udržet svůj kredit stabilního a spolehlivého dodavatele tepelné energie.     

Pestrý doprovodný program, ve kterém vystoupily kapely Jiří Schelinger Memory Band, Chlapi v sobě a Weekend, vhodně doplnily výtvarné dílny, sportovní a dovednostní soutěže, ty ocenily zejména děti. Výluka na ramveji Letiště České Budějovice umožnila prezentovat v areálu teplárny letištní hasičský speciál, vůbec poprvé mimo jeho působiště. Společnost FCC zase představila TAP, tuhé alternativní palivo, vyráběné ze směsného komunálního odpadu. K vidění bylo mnoho dalšího. S úspěchem se setkala i nabídka černé „uhelné“ zmrzliny, ochutnalo ji na několik stovek lidí.

Zhruba tři a půl tisíce zájemců stihlo navštívit také Den otevřených dveří v nedalekém dopravním podniku. Ten kromě tradičního doprovodného programu připravil v autobusové vozovně také přehlídku svého vozového parku a další techniky, která nabídla zájemcům exkurzi nejen do historie, ale také představil nejnovější kousky ve vozovém parku městského dopravce. Ani v dopravním podniku se při Dni otevřených dveří dveře „netrhly“ a o zábavu tam měli postaráno jak velcí, tak malí. 

Štítky společnost, teplárna, dopravní podnik, den otevřených dveří, program, České Budějovice, dopravní společnost, vozový park, České dráhy, Václav Král, Dan Ťok, Jiří Schelinger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/VIDEO:  V teplárně chutnala uhelná zmrzlina a bavily komentované prohlídky. V dopravním podniku lákalo lidi vše, co mělo kola  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.