Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějcká teplárna zahájila topnou sezonu. Oproti loňsku je to o dva až tři týdny později

Dvacet osm a půl tisíce bytů začala zásobovat teplem budějcká teplárna na konci září. Oproti předchozím letům je to o zhruba dva, tři týdny později. Topnou sezonu zahajuje teplárna zpravidla tehdy, když klesne průměrná denní venkovní teplota pod 13 stupňů Celsia.

„Vzhledem k tomu, že předchozí sezona skončila dříve, v dubnu místo obvyklého května, zákazníci na výdajích za centrální teplo ušetří. Pro nás to ve srovnatelném období naopak znamená nižší výrobu,“ říká Václav Král, předseda představenstva městské teplárny.

Ta začala rozsáhlý distribuční systém, měřící přes 160 kilometrů, v souvislosti s očekávaným prudkým ochlazením natápět v pondělí, po několikaměsíční pauze. Během ní prošla kontrolou zařízení kotelen, rozvodů a předávacích stanic. Zatímco mimo sezonu se do bytových domů hlavně dodává teplo pro ohřev užitkové vody, v ní je pak klíčové i kvalitní vytápění.

„Jsme dobře připraveni. Naši zákazníci se nemusejí o nic starat. Šetříme jim čas a náklady spojené s revizemi i starosti s údržbou a provozem kotlů či komínů. Naše služba spočívá ve skutečně komplexních dodávkách tepla pro vytápění a ohřev teplé užitkové vody. Náš dispečink provádí kontinuální dohled a zkušené výjezdové skupiny poskytují nepřetržitý servis,“ dodal Tomáš Kollarczyk, místopředseda představenstva.

Foto Alžběta Lafatová

Štítky teplárna, České Budějovice, topná sezona, zima, teplo, Václav Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká teplárna zahájila topnou sezonu. Oproti loňsku je to o dva až tři týdny později  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.