Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V centru Budějc proběhla smuteční akce ke Světovému dni hospodářských zvířat

Lidé v maskách a černém oblečení, smuteční věnce a svíce. Pokud jste se dnes odpoledne prošli po budějcké Lannovce, možná vás něco z výše zmiňovaného zaujalo. Konala se zde smuteční akce ke Světovému dni hospodářských zvířat, kterou uspořádala organizace Hlasy zvířat spolu s Anonymous for the Voiceless.

„Po celém světě jsou ročně zabity miliardy takzvaných hospodářských zvířat. Denní realitou drtivé většiny z nich je utrpení jak psychické, tak fyzické. Živočišný průmysl se tuto realitu snaží skrývat, naší snahou je na ni upozorňovat,“ řekla Markéta Michaldóttir z organizace Hlasy zvířat.

Právě obrázky z velkochovů promítali během akce na Kostce pravdy, kterou znají lidé po celém světě. Podle Terezy Malíkové z Anonymous of the Voiceless je cílem akce, aby lidé přemýšleli nad veganstvím. Organizace funguje od roku 2016 a po celém světě má přes tisíc poboček.

Pokud by někdo čekal bouřlivé protesty, byl by zklamán. Několik kolemjdoucích se u organizátorů zastavilo a chtěli se dozvědět víc. Více však zaujali lidé v maskách, kteří nehnutě stáli uprostřed ulice a tvořili Kostku pravdy. 

„Dokázali jsme pozitivně ovlivnit téměr 300 tisíc lidi. Budeme rádi,když se přijdete podívat na příiští cube 3. listopadu,“ pozvala Lucie Jandová z Hlasů zvířat.

Štítky hospodářská zvářata, protest, vegan, Hlasy zvířat, Anonymous for the Voiceless, hospodářské zvíře, České Budějovice, Tereza Malíková, Lucie Jandová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Budějc proběhla smuteční akce ke Světovému dni hospodářských zvířat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.