Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Teplotní rekordy padaly i na jihu Čech. Babí léto pokračuje i nadále

Teplotní rekordy zaznamenalo ke konci pracovního týdne 49 stanic v Česku, což je asi třetina těch, které fungují alespoň 30 let. V pátek 12. října byly podle Marie Odstrčilové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nové maximální teploty naměřené ve středních, východních a jižních Čechách.

V Českých Budějovicích pátečních 23,9 stupně vyrovnalo dosavadní maximum z roku 1921. Teploty v jižních Čechách se ale nevyrovnaly těm, které meteorolovgové naměřili v Neumětelech na Berounsku, kde teploměr ukázal 25,2 stupně Celsia.

Nové nejvyšší teploty zaznamenali meteorologové také v předešlých dvou dnech. Ve středu na čtyřicítce, ve čtvrtek na šedesátce měřicích stanic republiky.

Teplé počasí má pokračovat i nadále. V sobotu se nejvyšší teploty mohou vyšplhat k 23 stupňům, stejně i v pondělí. V neděli podle předpovědi může být až 24 stupňů Celsia.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, babí léto, teplo, podzim, teplotní rekordy, Česko, Český hydrometeorologický ústav, České Budějovice, Jihočeský kraj, okres Beroun

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplotní rekordy padaly i na jihu Čech. Babí léto pokračuje i nadále  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.