Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na počest válečných veteránů se rozezní zvony z Černé věže

Nad Budějcemi se v neděli ponese zvuk zvonů Černé věže. V Den válečných veteránů tak město symbolicky uctí památku padlých vojáků v první světové válce. Kromě toho se ve městě chystají i další akce.

V neděli uslyší lidé v Budějcích zvony víc než obvykle. V půl druhé odpoledne se jich rozezní pět – Maria, Oktáva, Marta a Budvar. Slyšet bude i Bumerin, který zvoní jen při výjimečných událostech. I krajské město tak uctí památku padlých vojáků v první světové válce v Den válečných veteránů.

Další vzpomínková akce proběhne v ten samý den od 11 hodin na Husově třídě na zastávce městské hromadné dopravy U Parku. „Akce bude věnována žijícím i padlým vojákům, veteránům všech válek světa. Lidem, kteří válku nezpůsobili, ale přesto se jí museli účastnit,“ popisuje Aleš Procházka, předseda jihočeské regionální organizace Svornost, která akci pořádá.

Vzpomínat bude i Jihočeské muzeum

Program připravilo pro zájemce Jihočeské muzeum. V hlavní historické budově bude od 9 do 15 hodin k vidění například vojenský tábor a ležení nebo tematické komentované prohlídky a přednášky, ke slyšení pak hudba z konce 1. světové války a vlastenecké písně.

Štítky Budějce, Černá věž, zvony, Den válečných veteránů, České Budějovice, první světová válka, Den vzpomínek, Budějovický Budvar, Aleš Procházka, Svornost

Na počest válečných veteránů se rozezní zvony z Černé věže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.