Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Ze začátečníků udělají budoucí hvězdy. V Hokejovém centru Pouzar rozjeli projekt Děti do bruslí

Děti do bruslí. Tak se jmenuje projekt, který od 1. listopadu spustili v Hokejovém centru Pouzar. Má děti naučit bruslit a třeba v nich objevit nové nadané sportovce.

Nazout brusle, nasadit čepici a rukavice a hurá do akce. Do projektu Děti do bruslí se zapojilo zatím zkušebně přes 300 dětí ze základní školy Kubatova a Nerudova. „Nám se ten nápad moc líbil, a proto jsme se rozhodli děti na kurz vyslat. Jsou z toho nadšené,“ řekl ředitel Základní školy a Mateřské školy Kubatova Libor Kocián.

Projekt se kromě Budějc rozšířil i do několika dalších měst v kraji, ale i na Vysočinu. „Cílem je naučit děti, které nikdy na bruslích nestály, aby se zbavily strachu a začaly jezdit,“ vysvětlil manažer projektu Zdeněk Ondřej. Kurz je určen především pro děti předškolního věku a žákům prvního stupně základní školy s výukou bruslení.

Třídy se rozdělují do začátečníků a pokročilých. „Je to i skvělá zpětná vazba pro rodiče, my tady můžeme odhalit, že zrovna jejich dítě má třeba skrytý talent a oni s tím pak můžou dál pracovat,“ připomíná Ondřej. Pro rodiče je navíc připravena speciální nabídka bruslí a helem, aby je zařizování kolem kurzu nijak nezatěžovalo. 

Projekt podpořilo ministerstvo školství, město České Budějovice, a také trojnásobný vítěz Stanleyova poháru Jaroslav Pouzar. „Dneska už se děti venku na přírodním ledě bruslit nenaučí, takže jsem moc rád, že se tahle myšlenka konečně zrealizovala a začíná fungovat,“ pochválil Pouzar.

Děti do bruslí

Pondělí, 12. listopadu 2018, 12:03

Děti do bruslí
Děti do bruslí

Foto Jana Kroneislová

Štítky Děti do bruslí, Hokejové centrum Pouzar, Jaroslav Pouzar, Zdeněk Ondřej, projekt, brusle, hokej, Madeta Motor České Budějovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, České Budějovice, Kraj Vysočina

VIDEO: Ze začátečníků udělají budoucí hvězdy. V Hokejovém centru Pouzar rozjeli projekt Děti do bruslí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.