Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Bezplatnou insolvenční poradnu přijel do Budějc pochválit náměstek ministra spravedlnosti

Bezplatná insolvenční poradna pomáhá lidem, kterým hrozí osobní bankrot. Za užitečnou práci pro společnost přijel jejím zakladatelům osobně poděkovat náměstek ministra spravedlnosti Michal Franěk.

Poradna v Budějcích funguje třetím rokem a jenom loni 2017 podala při oddlužení pomocnou ruku 366 lidem, kteří se ocitli ve finanční tísni. V současné době už nabízí své služby ve všech jihočeských okresních městech.

„Se zájmem jsem si vyslechl zkušenosti, které mají provozovatelé insolvenční kanceláře a chtěl bych jim za jejich práci, kterou vykonávají často ve volném čase a zdarma, moc poděkovat. Je to velice užitečná a pro společnost prospěšná práce,“ zdůraznil Franěk.

Podle místopředsedy Krajského soudu v Českých Budějovicích Zdeňka Strnada je vypořádání se s osobním bankrotem a oddlužením fenoménem poslední doby. „Cílem poradny je pomoci lidem dostat se ze situace, kdy už nejsou schopni se vypořádat se svými dluhy,“ upřesnil.

Práci insolvenční poradny chválí i ředitel krajského úřadu Milan Kučera. „Myslím, že se nám od jejího založení podařilo udělat velký kus práce. Navíc jsme dokázali prostřednictvím městských úřadů v okresních městech, kde se na práci poradny výrazně podílejí tamní sociální pracovnice, touto službou pokrýt celé jižní Čechy,“ připomněl Kučera s tím, že sice existuje řada oddlužovacích agentur, ty jsou však pro lidi nevýhodné.

Autoři | Foto Jihočeský kraj

Štítky Budějce, Bezplatná insolvenční poradna, náměstek, pochvala, České Budějovice, oddlužení, Milan Kučera, Zdeněk Strnad, ministr spravedlnosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezplatnou insolvenční poradnu přijel do Budějc pochválit náměstek ministra spravedlnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.