Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Místo lyžování na horách Češi více preferují na Vánoce moře

Češi stále více preferují na Vánoce a Silvestra místo lyžování na horách pobyty u moře. Nejpopulárnější je kvůli nižším cenám Egypt. Roste ale poptávka po vzdálenějších exotických destinacích.

Podle údajů CK Neckermann během Vánoc a Silvestra počet prodaných zájezdů za poslední roky prudce vzrostl. „Již nyní evidujeme ve srovnání s loňským rokem nárůst přes 170 procent. Počítáme, že se ještě navýší díky last minute rezervacím těsně před Vánoci," uvedl šéf marketingu Jan Šrámek.

Počet Čechů, kteří chtějí strávit Vánoce a Silvestra v teple u moře se rok od roku zvyšuje. V posledních letech máme už tradičně víc klientů v plážových destinacích než na horách, což je dané i tím, že v alpských střediscích se přes Vánoce kapacita omezenější kvůli domácí klientele," potvrdil mluvčí CK Fischer a NevDama Jan Bezděk.

Podle agentury Invia.cz odjede na letošní svátky do zahraničí o pětinu více lidí než vloni. „Zájem mají cestovatelé především o zájezdy do teplých krajin, například ve Spojených arabských emirátech oslaví Štědrý den téměř šestkrát více osob než vloni," řekla mluvčí cestovní agentury Andrea Řezníčková.

Zatímco dříve převažoval zájem o termíny zahrnující Silvestra, teď je zájem o termíny na Vánoce i Silvestra stejný. „Nejvíce lidí odjíždí do Egypta, který je nejdostupnější destinací, kde je možno se v tomto období koupat v moři. Následují Kapverdské ostrovy a Senegal, dále je potom oblíbený Zanzibar a Keňa," dodal marketingový ředitel Exim tours Stanislav Zíma.

Nejpopulárnější Egypt ale postupně nahrazují vzdálenější destinace. „Egypt je nadále nejpopulárnější destinací, kam Češi jezdí prožít Štědrý den i následující sváteční týden. Postupně ale objevují též další země. Zájem mají například o pobyty na Kapverdách, Kanárských ostrovech, Maledivách nebo na Kubě," dodala Řezníčková.

„Silvestrovské termíny zákazníci většinou nakupují hned po zahájení prodejů a často se na ně ptají již začátkem léta nebo i dříve. Sehnat podobný zájezd nyní je již poměrně náročné, ta nejlepší a nejoblíbenější místa bývají touto dobou dávno vyprodána," řekl marketingový ředitel CK Alexandria Petr Šatný. U leteckých zájezdů je třeba nakonec roku počítat s vyšší cenou letenek.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky dovolená, zima, teplo, moře, hoři, průzkum, Vánoce, Egypt, zájezd, silvestr, Jan Šrámek, Štědrý den, Thomas Cook s.r.o., Jan Bezděk, Cestovní kancelář FISCHER, a.s.

Místo lyžování na horách Češi více preferují na Vánoce moře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.