Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidem bez domova pomůže v mrazivých dnech Městská charita

V době, kdy klesne venkovní teplota na pět stupňů pod nulou, je vyhlašen takzvaný krizový režim. Ten umožňuje lidem bez domova přenocovat v prostorech Domu svatého Pavla, aby je nepříznivé počasí neohrozilo na zdraví. Využití krizového režimu má ale svá pravidla.

Krizový režim je vyhlašován v případech, kdy by mohli být lidé na ulici kvůli špatnému počasí ohroženi na životě. „Tento režim je vyhlašován v zimních měsících, a to pokud klesne venkovní teplota pod -5°C, dále při náhlých změnách počasí či v případě přírodní katastrofy,“ vysvětluje tisková mluvčí Městské charity Kristýna Švejdová.

Pobyt má ale svá pravidla. Do krizového režimu jsou přijímáni pouze muži, kteří nemusí mít platný osobní doklad. „Důležitou podmínkou je alkoholová tolerance do 1,5 procenta alkoholu a neagresivní jednání zájemce. Využití krizového režimu je zdarma,“ podotkla Švejdová. Kapacita je omezená počtem dvacet lidí.

V tomto období také dochází k důslednějšímu monitoringu lidí žijících venku a lokalit, kde se vyskytují. Pracovníci Městské charity se roznosem oblečení a dek snaží včas podchytit jejich případné nachlazení. Kromě toho je informují i o krizovém režimu.

Foto pixabay.com

Štítky Městská charita, pomoc, zima, bezdomovec, charita

Lidem bez domova pomůže v mrazivých dnech Městská charita  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.