Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Děti do jednoho roku nemusí platit poplatek za odpad. Senioři si musí počkat

Zastupitelé města schválili odpuštění poplatku za odpad pro děti do jednoho roku. Jednání ale předcházela bouřlivá debata, někteří členi zastupitelstva totiž navrhovali, ale bylo ve stejném bodě odsouhlaseno odpuštění poplatku také seniorům nad 65 let. Tento návrh ale neprošel.

Odpuštění poplatku za odpad i seniorům nad 65 let by mohlo být pokryto částkou, kterou město s největší pravděpodobností ušetří z dotace na provoz Jihočeského divadla. 

S takovým návrhem přišel Martin Kuba, který se v minulém týdnu sešel s hejtmankou Jihočeského kraje Ivanou Stráskou. Ta přislíbila, že se kraj bude na provozu Jihočeského divadla podílet částkou deset miliónů korun.

Kubův návrh se ale nesetkal s úspěchem. Někteří zastupitelé jsou přesvědčeni, že financování takového kroku se musí hledat jinde a jeho projednání chtějí nechat až na příští rok. Odsouhlaseno tak nakonec bylo jen odpuštění poplatku dětem do jednoho roku.

„Jsme rádi, že část našeho předvolebního slibu, a to odpuštění poplatku za odpady pro děti do jednoho roku, prošel. O rozšíření na další skupiny obyvatel budeme jednat dál, ale k tomu zodpovědně hledáme financování,“ uvedl za STAN A Čisté Budějovice Viktor Vojtko.

Foto FCC

Štítky odpad, poplatek, zastupitelstvo, Martin Kuba, Jihočeské divadlo, Ivana Stráská, Jihočeský kraj, Viktor Vojtko, Starostové a nezávislí

Děti do jednoho roku nemusí platit poplatek za odpad. Senioři si musí počkat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.