Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Budějce budou příští rok hospodařit se schodkem 177 milionů korun

Zastupitelé schválili rozpočet města na příští rok se schodkem 177 milionů korun. Pro předkládaný návrh rozpočtu hlasovalo 27 ze 43 zastupitelů. Schodek bude město krýt z finančních rezerv z minulých let.

České Budějovice hodlají například příští rok uvolnit přibližně 200 milionů korun na zahájení stavby multifunkčního centra, které nahradí současnou sportovní halu. Jedná se o jeden z největších projektů města za poslední období. Stavba potrvá přibližně rok, ovšem zatím není známá cena. Město odhadovalo, že by vybudování mohlo stát 312 milionů korun, ale nejnižší nabídka ve vypsané soutěži činila 489 milionů. Zastupitelé se proto chtějí k projektu a přípravě na něj vrátit v příštím roce.

Rozpočet rovněž odhaduje, že radnice získá 1,56 miliardy korun z daní, což by mělo být přibližně o deset procent víc než letos. „Předkládáme rozpočet zdrojově vyrovnaný,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Holický.

Podle opozičních zastupitelů má však ekonomický plán pro příští rok nedostatky. Poukazovali třeba na absenci bytové výstavby ve městě. „Rozpočet navíc ani neobsahuje žádné dlouhodobé projekty, které strany slibovaly ve svých volebních programech," uvedl Martin Kuba z opoziční ODS.

„Rozpočet vychází ze střednědobého výhledu a je jasné, že ve volebním roce, může vyvolat poměrně hodně velké vášně, protože se mění koaliční partneři,“ podotkl Holický.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky správa, hospodářství, rozpočet, České Budějovice, projekt, Martin Kuba, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce budou příští rok hospodařit se schodkem 177 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.