Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Lidé v Krumlově chtějí lepší hřiště i náves

Lepší hřiště, nové fitness hřiště i opravenou cestu na Křížovou horu budou mít příští rok lidé v Českém Krumlově. Jde o nápady obyvatel, které město podpoří z participativního rozpočtu, díky němuž lidé sami určili, na co dá radnice peníze. Město na projekty vyčlenilo tři čtvrtě milionu korun, hlasovalo téměř 245 obyvatel. Město podpoří osm projektů.

Zastupitelé vyčlenili v druhém ročníku participativního rozpočtu 750 tisíc korun, bonus 50 tisíc korun získá městská část Slupenec, kde se zapojilo procentuálně nejvíce obyvatel.

Pro Domoradice vznikne studie, jak vybavit náves, aby se tam mohly konat společenské akce. Na Horní Bráně bude podél sportovních hřišť venkovní cvičební prvek určený zejména pro seniory, na sídlišti Špičák přibudou na dětském hřišti houpadlo, kolotoč či pískoviště. V Nových Dobrkovicích rozšíří město odpočinkové místo u potoka, v Novém Spolí a na Nádražním Předměstí upraví sportovní hřiště. Na Plešivci vznikne venkovní fitness hřiště. „Prostor by měl sloužit pro posilování, strečink, protahování, kondici či kruhový trénink," řekla mluvčí radnice Petra Nestávalová.

Lidé ze Slupence přišli s jediným projektem, opravou cesty od rybníku na Křížovou horu. Cesta je zarostlá dřevinami a nelze po ní k hoře chodit.

„Stále se zaměřujeme na zapojení obyvatel do vzhledu a života města a participativní rozpočet je další formou, jak toho dosáhnout. Od obyvatel máme zpětnou vazbu, že o tento způsob spolupráce zájem mají," uvedl místostarosta Josef Hermann.

Loni, kdy měli v Českém Krumlově takzvaný participativní rozpočet poprvé, podpořilo město deset projektů sumou půl milionu korun. Loni přišlo 60 návrhů, hlasovalo 215 lidí.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky Český Krumlov, novinky, zastupitelstvo, projekt, rozpočet, Křížová hora (Lužické hory), Horní Brána, Špičák, Nové Spolí, Nádražní Předměstí, Plešivec (Krkonoše)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Krumlově chtějí lepší hřiště i náves  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.