Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Temelína dorazili Tři králové. Nejmladšímu koledníkovi jsou dva roky

„My tři králové jdeme k vám …“ znělo dnes kolem poledne v administrativní budově elektrárny Temelín. Ta byla jednou z prvních zastávek vltavotýnských koledníků. V Týně a okolí se jich do Tříkrálové sbírky zapojí na sto třicet.

Za doprovodu houslí a harmoniky požehnali energetikům hodně štěstí Kašpar, Melichar a Baltazar z týnské Farní charity. Na oplátku zaměstnanci elektrárny nenechali v klidu jejich kasičky.

„Za ta léta je pro nás Temelín srdeční záležitost. Dnes jsme sem přivezli celkem šest dětí ve věku od dvou do dvanácti let. Nejmladší tři koledují poprvé, starší jsou pak v tomto směru zkušenými koledníky,“ uvedla ředitelka Farní charity Týna nad Vltavou Daniela Werbynská Laschová.

„Loni si Tři králové z Temelína za tři hodiny odnesli přes čtrnáct tisíc korun. Letos se tříkrálové kasičky budou otevírat 14. ledna,“ doplnil mluvčí Temelína Marek Sviták.

Autoři | Foto Marek Sviták

Štítky Tři králové, Temelín, koledníci, Tříkrálová sbírka, Jaderná elektrárna Temelín, Týn

Do Temelína dorazili Tři králové. Nejmladšímu koledníkovi jsou dva roky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.