Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do lyžařských areálu na jihu Čech dorazily tisíce návštěvníků

Tisícovky lyžařů navštívily o víkendu největší lyžařské areály na jihu Čech. Na svazích leží desítky centimetrů sněhu a podle provozovatelů panují jedny z nejlepších podmínek za posledních několik let. Rekreanti mohou využít nejen sjezdovky, ale připraveny byly i stopy pro běžkaře.

Odhadujeme, že za víkend k nám dorazilo přibližně čtyři tisíce lidí. Většinou samozřejmě přijeli na sjezdovky, ale využívají i 14 kilometrů upravených stop," řekl manažer marketingu Skiareálu Lipno Vojen Smíšek.

Dodal, že na svazích i v okolí leží více než půl metru sněhu. Většinou se jedná o přírodní, i když provozovatelé areálu v minulosti vyráběli i umělý. Lipno nyní nabízí přibližně deset kilometrů sjezdovek. „Doufáme, že současné podmínky vydrží co nejdéle. Podobnou zimu jsme už dlouho nezažili," uvedl Smíšek.

Na Zadov dorazilo v sobotu dva tisíce lyžařů. „Jedná se patrně o nejlepší víkend v sezoně. Máme v provozu všechny sjezdovky," uvedl za skiareál Zadov Petr Vondraš. Dodal, že provozovatelé upravili v posledních dnech zhruba 80 kilometrů stop pro běžkaře.

V provozu je rovněž skiareál Kvilda, který rovněž o víkendu zaznamenal nápor návštěvníků. Lyžaři museli u vleku počítat i s kratšími frontami.

Autoři | Foto pixabay.cz

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský, Česko, sjezdovka, Vodní nádrž Lipno, lyžařské středisko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do lyžařských areálu na jihu Čech dorazily tisíce návštěvníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.