Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Temelíně je zhruba 100 volných pracovních míst

Vedení elektrárny má zájem jak o absolventy tak i o odborníky. Studenti po škole dlouhodobě tvoří v Temelíně pětinu zaměstnanců, zbytek jsou odborníci z praxí. Ročně nastoupí několik desítek nových lidí.

„Dlouhodobě se nám osvědčuje spolupráce se školami. Na jihu Čech máme hned 13 partnerských středních škol a velmi těsně spolupracujeme se 11 fakultami technických vysokých škol. Ale besedujeme už se žáky základních škol a v našem Infocentru máme programy i pro děti z mateřských školek,“ říká temelínský mluvčí Marek Sviták.

Aktuálně v Temelíně pracuje 1 246 zaměstnanců různých profesí ať už na pozicích v provozu, řízení techniky, peče o zařízení nebo IT.„Průběžně máme zájem o nové operátory. Každoročně na tuto prestižní pozici přijímáme 5-6 nových absolventů. Důvodem je hlavně kariérní růst stávajících operátorů v rámci blokové dozorny nebo přesun na expertní či manažerské pozice do jiných odborných útvarů,“ popisuje Sviták.

93 procent zaměstnanců má minimálně středoškolské vzdělání. Těch, kteří se rozhodnout pro jiné zaměstnání je minimum. Přibližně jde o jedno procento z celkového počtu zaměstnanců. 

Štítky Temelín, nábor zaměstnanců, českobudějovicko, Česko

V Temelíně je zhruba 100 volných pracovních míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.