Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeští silničáři převzali deset nových tater za 42 milionů korun

S deseti novými sypači bude moct vyjet na silnice Správa a údržba silnic Jihočeského kraje. Nové stroje od kopřivnické automobilky vyšly na 42 milionů korun. Na novou techniku dostanou letos silničáři od Jihočeského kraje 170 milionů korun.

Deset nových aut koupila Správa a údržba silnic (SÚS) od kopřivnické automobilky Tatra Trucks. Klíčová je jejich spolehlivost.  Podle ředitele Jana Štíchy mají starší vozy poruchy, kvůli kterým potozm musí silničáři měnit okruhy stanovené plánem zimní údržby. „V druhé řadě jde také o snížení nákladů. Udržet nejstarší vozidla, která mají 40 let, v provozuschopném stavu stojí nemalé finanční prostředky. Nehledě na to, že na tyhle nejstarší vozy se už ani nedají sehnat některé náhradní díly," řekl ředitel SÚS Jan Štícha.

Vozový park se díky investicím zlepšuje. Před pěti byl podle Štíchy věkový průměr aut pro zimní údržbu přes 21 let, nyní je přes 15 let. Údržba je tak podle Štíchy kvalitnější, nová auta jsou bezpečnější a řidiči mají větší komfort. Od kraje dostanou letos silničáři 170 milionů korun.

SÚS kupuje vozidla pro zimní údržbu, nakladače zapojené do zimy i léta a traktory se sekačkami. Letos pořídí 17 nových aut. „Dále potom sedm univerzálních nosičů nářadí, což jsou poměrně drahé stroje, ale nezastaví se 365 dní v roce, 11 nakladačů a 13 traktorů se sekačkami a s vybavením pro zimní údržbu," řekl Štícha.

Autoři | Foto SÚS

Štítky Správa a údržba silnic Jihočeského kraje, sypač, novinka, silnice, Jihočeský kraj, Tatra Trucks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští silničáři převzali deset nových tater za 42 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.