Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na letišti nedaleko Tábora by měla vyrůst mužská věznice

Jedním z vytipovaných míst, kde chce stát postavit věznici, je bývalé letiště nedaleko obce Všechov na Táborsku. Její kapacita by měla být zhruba 800 vězňů.

O možné výstavbě nové věznice na jihu Čech se mluví zhruba od roku 2017. Původně bylo v plánu postavit novou věznici poblíž Budějc, nakonec ale padla volba na Všechov. Vybudování věznice takzvaně na zelené louce by se v novodobé historii českého vězeňství uskutečnilo poprvé.

Se stavbou se původně mělo zažít během letošního roku, podle tiskové mluvčí vězeňské služby Petry Kučerové stále probíhají jednání a není zatím přesně stanovený termín. „Zatím tady není žádný posun, stále probíhají jednání ohledně místa, kde bude věznice stát. Všechov je jednou z lokalit o kterou máme zájem. Máme tuhle lokalitu vytipovanou. Jižní Čechy jsou pro nás prioritní, je tady jenom jedna věznice a to vazební."

Jedním z důvodů proč zrovna jižní Čechy jsou sociální vazby. „Je pro nás důležité, aby vězni mohli výkon trestu vykonávat v místě bydliště a aby za nimi mohla jejich rodina dojíždět. Většina vězňů je ze sociálních skupin a zrovna dojíždění za nimi je nákladné,“ dodává Kučerová.

Foto pixabay.com

Štítky věznice, vězeň, Tábor, letiště, Všechov, Petra Kučerová, okres Tábor, Vězeňská služba České republiky, Česko, Jihočeský kraj, České Budějovice

Na letišti nedaleko Tábora by měla vyrůst mužská věznice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.