Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Blíží se zápisy do základních škol, volných míst je přes tisíc

Zápisy do základních škol pro školní rok 2019/2020 se uskuteční ve dnech 4. a 5. dubna 2019. Prvňáčci, kteří míří do třídy pro nadané žáky na ZŠ Máj II přijdou o den dříve, tedy 3. dubna.

„Celkem je aktuálně vypsáno 1150 volných míst. Podle údajů z matriky je místních dětí v předškolním věku 998 a z obcí, které mají s městem sepsánu smlouvu o přijímání školáků, zatím asi 100. Tyto údaje napovídají, že do škol budou přijaty všechny děti,“ říká náměstek primátora Viktor Vojtko.

Rodiče budou své potomky zapisovat opět elektronicky, což jim umožní už v březnu zaregistrovat budoucího školáka z pohodlí domova, popřípadě mohou využít možnosti registrace přímo na odboru školství a tělovýchovy na radnici. Další možností je elektronická registrace v době samotných zápisů, kdy pověřený zaměstnanec vyplní žádost přímo v základní škole, kam chtějí rodiče potomka umístit. Veškeré informace jsou umístěny na webových stránkách města.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky základní škola, zápisy, České Budějovice, Viktor Vojtko

Blíží se zápisy do základních škol, volných míst je přes tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.