Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějcká plovárna má sice nový tobogán, kdy se lidé svezou je zatím ve hvězdách

Nový tobogán na budějcké plovárně stále provázejí problémy. Na sklouznutí po jediném tobogánu široko daleko si lidé budou muset ještě počkat. Jak dlouho to bude trvat neví ani město a ani ředitel Sportovního zařízení.

O sedm metrů delší tobogán za necelých šest milionů korun měl být v provozu už koncem srpna. První termín nevyšel, stejně jako ten druhý, který byl posunutý na konec října. I když je podle slov náměstka primátora Petra Holického tobogán funkční, jízda v něm je nebezpečná. „Je funkční, ale někteří lidé při zkouškách jezdili příliš rychle, což není bezpečné. Provozovatel tudíž nedostal od specializované akreditované zkušebny bezpodmínečný certifikát pro bezpečný veřejný provoz,“ uvedl.

Říká se, do třetice všeho dobrého. Otevření tobogánu dostalo nový termín a to 20. února a realita? Jízda po něm je stále nebezpečná, figuranti stále „vylétávají“ ven z dojezdového tobogánu a teorie o zvětšení proudu vody na snížení rychlosti se v praxi moc nepotvrdila.

My jsme se proto opět obrátili na experta přes tobogány, který nastínil možnost zvětšení dojezdového bazénu a následného snížení hladiny vody v něm. „Nejlepší možností by bylo zvětšit ten dojezd. Pokud je tam ten proud vody opravdu velký, hrozí nebezpečí úrazu hlavně menším dětem, které nejsou na tak prudký dojezd připravené," uvedl.

Na otázku, kdy se jediný tobogán v okolí otevře, nedokázala odpovědět ani tisková mluvčí města Jitka Welzlová a ani ředitel plaveckého stadionu Tomáš Novák. Kdy se tak lidé svezou zatím zůstává ve hvězdách. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky tobogán, oprava, plavecký stadion, České Budějovice, Tomáš Novák, koupaliště

Budějcká plovárna má sice nový tobogán, kdy se lidé svezou je zatím ve hvězdách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.