Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Elektromobily můžeme nabíjet i u náplavky. E.ON otevřel druhou dobíjecí stanici v Budějcích

V pořadí druhou dobíjecí stanicí pro elektromobily se mohou od pondělního večera pyšnit České Budějovice. U kavárny Lanna ji slavnostně otevřeli zástupci společnosti E.ON, Jihočeského kraje a města. Lidé si mohli vyzkoušet jízdu Teslou a novým Audi e-tronem.

„Elektřina je ropa budoucnosti,“ takovými slovy otevřel druhou dobíjecí stanici pro elektromobily generální ředitel E.ON Martin Záklasník. Slavnostní akt proběhl u budějcké kavárny Lanna. Spolu s ním přestřihli pásku také náměstek hejtmanky Josef Knot a náměstek primátora Viktor Vojtko. 

„Já elektromobilitě fandím. Sám jsem přijel na elektrokoloběžce. Je to pro nás, jako město, výzva a zajímavý rozvojový směr,“ doplnil Vojtko.

Celá akce začala už ve tři hodiny odpoledne. Lidé si mohli přijít na náplavku vyzkoušet zbrusu nový Audi e-tron nebo Teslu. „Sjet si v takovém autě se mi jen tak nepoštěstí, tak jsem si to přišel vyzkoušet. A teda musím říct, že to opravdu jede,“ popsal se smíchem svůj zážitek Marek Šnajdr.

V Budějcích jde o druhou dobíjecí stanici. V polovině prosince otevřela první „dobíječku“ u Globusu zástupkyně E.ONu Hana Kořínková spolu s ředitelem hypermarketu Lumírem Jungem a náměstkem primátora Františkem Konečným.

Foto Matěj Večeřa

Štítky E.ON, elektromobil, dobíejcí stanice, České Budějovice, Tesla Motors, Audi, Jihočeský kraj, Viktor Vojtko, Josef Knot, Marek Šnajdr, František Konečný, Audi e-tron

VIDEO: Elektromobily můžeme nabíjet i u náplavky. E.ON otevřel druhou dobíjecí stanici v Budějcích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.