Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počasí stále přeje lyžařům i běžkařům

Čerstvý sníh z kraje týdne a noční teploty pod bodem mrazu hrají i na začátku března provozovatelům lyžařských areálů na rakouské straně Šumavy do karet. Přestože odpolední teploty i zde stoupají nad nulu a sníh měkne, je lyžování po ránu i během dopoledne nadále velmi příjemné.

„V pondělí a úterý nám napadlo několik centimetrů nového sněhu, které společně s nočními mrazíky zlepšily stav sjezdovek. O víkendu má navíc opět sněžit, což je ta nejlepší možná pozvánka na víkendové lyžování. Otevřeny máme všechny sjezdovky o délce 21 kilometrů a v provozu jsou všechny lanovky a vleky. Tak dobré lyžařské podmínky jsme na začátku března dlouho neměli,“ řekl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Na Hochfichtu sezóna potrvá s největší pravděpodobností minimálně do 24. března. Skvělé podmínky pro lyžaře hlásí i skiareál Sternstein. Otevřeny jsou všechny sjezdovky v délce 5,1 kilometrů, na kterých leží do 60 centimetrů sněhu.

Šanci stále mají i běžkaři. Běžecký areál Schöneben hlásí okolo 70 centimetrů sněhu a denně je tam upravováno 53 kilometrů stop. 

Foto hochficht.at

Štítky lyžování, zima, Hochficht, počasí, Šumava, sjezdovka, běh na lyžích, lyžař

Počasí stále přeje lyžařům i běžkařům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.