Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Krumlov od června zavede zpoplatnění zájezdových autobusů

Se začátkem hlavní turistické sezóny vstoupí v platnost připravované zpoplatnění vjezdu zájezdových autobusů do Krumlova. Za příjezd a odjezd z takzvaných bus stopů zaplatí jeden autobus dohromady 1 250 korun.

Vjezd na bus stop je třeba si rezervovat dopředu na konkrétní časový interval. Rezervační systém se spouští začátkem května a dopravci si mohou využití terminálu rezervovat na tři měsíce dopředu.

„Naším cílem je, aby 90 procent autobusů přijíždějících do Českého Krumlova, již mělo online rezervaci. Je to pro dopravce komfortní způsob zajištění času a místa pro výstup a nástup cestujících. Zároveň s rezervací získají 50 procent slevu na našem parkovišti pro autobusy,“ uvádí Petr Troják, ředitel Českokrumlovského rozvojového fondu.

Každoročně do Krumlova přijede přibližně okolo šestnácti tisíc zájezdových autobusů. Na území města platí zákaz zastavení zájezdových autobusů mimo terminál a také zákaz parkování mimo vyhrazená parkoviště pro autobusy.

Intenzivně připravujeme, ve spolupráci s městským úřadem a městskou policií, systém, který zabrání obcházení pravidel organizace zájezdových autobusů,“ dodává Petr Troják.

Celkové náklady na vybudování dvou nástupních a výstupních míst dosáhnou cca pěti milionů korun.

Foto pixabay.com

Štítky Český Krumlov, autobusy, poplatky, ČESKOKRUMLOVSKÝ ROZVOJOVÝ FOND, spol. s r.o.

Krumlov od června zavede zpoplatnění zájezdových autobusů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.