Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Škody způsobené vichřicí Eberhard přesáhly sto padesát milionů korun

Pojišťovny řeší v těchto dnech škody způsobené vichřicí, která se Českem prohnala z neděle na pondělí. Lidé se obracejí na pojišťovny, zatím bylo podle České televize nahlášeno šest tisíc pojistných událostí. Číslo ale není konečné.

Česká televize uvedla, že zatím nejvíc škod, celkem za 75 milionů korun, nahlásili klienti České pojišťovny, už jich je na tři tisíce. Téměř dva tisíce škod za 45 milionů korun hlásí Kooperativa, stovky dalších pak ČSOB a Allianz. Posledně jmenovaný ústav řeší také nejvyšší jednorázovou škodu. V Balkově na Orlickoústecku ulétla z domu střecha v hodnotě dvou milionů korun. Čísla, která pojišťovny evidují, ještě nejsou úplná.

Nejčastěji jde o zničené střešní krytiny, spadlé stromy na domy, auta a kůlny, spadané ploty a rozbité skleníky.

„Naši lidé v terénu opravili desítky poruch na vedení vysokého napětí. Jednalo se hlavně o potrhané vodiče a poškozené izolátory. Oprav bylo velké množství a probíhaly v mnoha lokalitách, ale technicky to nebyly až tak náročné opravy, takže se nám je podařilo zvládnout během jediného dne,“ zhodnotila situaci mluvčí společnosti E.ON Martina Slavíková.

Poryvy větru, který Česko zasáhl v noci na pondělí, byly nejsilnější na hřebenech hor, a to mezi devátou večer a jednou ráno. Maximální náraz změřený na Sněžce dosáhl rychlosti 196 kilometrů v hodině.

Foto eon.cz

Štítky vítr, Eberhard, škody, poťjišovny, Česká televize, Česko, Allianz, Československá obchodní banka, Generali Česká pojišťovna, Kooperativa pojišťovna, okres Ústí nad Orlicí, E.ON, vichřice

Škody způsobené vichřicí Eberhard přesáhly sto padesát milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.