Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Promrzlé pijavice se chystají na ukončení sezony. Podpoří Centrum Bazalka

Českobudějovičtí otužilci pořádají ve prospěch Centra Bazalka čtvrtý ročník akce pod heslem Nebuďme chladní aneb ukončení otužilecké sezóny ponorem do řeky Malše. Akce se uskuteční v neděli 24. března 2019 od 14:00 v lokalitě Malého jezu v Českých Budějovicích.

Neformální skupina českobudějovických otužilců Promrzlé pijavice se schází pravidelně celou zimu dvakrát týdně u Maláku. Skupina čítá okolo třiceti lidí, ve svém středu má zasloužilé veterány Jaromíra Nutila a Vladislava Růžičku, kteří mají s otužováním více než třicetiletou zkušenost, nebo Václavu Benešovou a Markétu Čápovou, které patří k české plavecké špičce v zimním plavání.

Promrzlé pijavice spolu s Centrem Bazalka pořádají už čtvrtý ročník akce, která je velmi úspěšná jak mezi veřejností, tak mezi amatérskými otužilci. Během předchozích tří ročníků se do chladných vod Malše ponořilo přes tři sta lidí. A co je nejdůležitější – plavci svou podporou během minulých dvou ročníku získali téměř 92 tisíc korun. To i díky aktivnímu zapojení českobudějovických firem Triumfa, správa domů, Xalution, realitní kanceláři Kontakt Servis a tetovacímu studiu Tony Tattoo, které sponzorují každého statečného otužilce. Letos akci podpoří i Magistrát města České Budějovice či Budějovický Budvar.

„Moc se na zánor těšíme – opravdu zahřeje u srdce vědomí, že veřejnost není chladná k postiženým dětem a péči o ně a lidé jsou schopni originálním způsobem přispět. Výtěžek z akce letos přispěje k zakoupení pozemku ke stavbě Domova pro osoby se zdravotním postižením,“ komentuje Vanda Polívková, ředitelka Centra Bazalka.

Letos buse součástí akce exhibice zimního plavání při závodě na sto metrů, recesistický závod otužilců s podporou nafukovacích zvířátek a představení jednotlivých otužileckých skupin operujících v českobudějovickém okrese. Otužilci sami z vlastních zdrojů zajistí zázemí pro pořádání akce – občerstvení a prostor k převléknutí do plavek. Na místě bude mít veřejnost možnost podpořit Bazalku i příspěvkem do veřejné sbírky.

Otužilci, ale i diváci, se budou moct během akce zahřát kávou z Drbárny. Z každého nápoje půjde deset korun na centrum Bazalka.

Tisková zpráva

Štítky promrzlé Pijavice, Centrum Bazalka, otužilec, Drbárna, České Budějovice, Malše, KONTAKT servis v.o.s., Budějovický Budvar

Promrzlé pijavice se chystají na ukončení sezony. Podpoří Centrum Bazalka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.