Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Neupadnout do průměru je strašně důležité, řekla hejtmanka Stráská talentovaným studentům

Neupadnout do průměru je strašně důležité. A já vám přeji, aby se vám to nestalo. Hejtmanka Ivana Stráská to řekla studentům, kteří se zúčastnili II. ročníku Talent Akademie jihočeských nadějí, který se konal od úterý 2. do čtvrtka 4. dubna v Budějcích.

Talentovaní jihočeští středoškoláci mají v rámci tohoto projektu možnost zavítat do různých podniků, kulturních institucí či redakcí novin. U této příležitosti se mohou rovněž setkat i s významnými osobnostmi. Tentokrát to byli například generální ředitel společnosti ČEZ Daniel Beneš, český egyptolog a archeolog Miroslav Bárta, herec Karel Roden a olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová.

„Studenti, talentovaný člověk je někdo, kdo umí něco líp, než ostatní. A to, že tuto akci organizuje nadace Jihočeské naděje, je pro mě symbolikou toho, že vy jste naší nadějí. Naší nadějí do budoucna. Zároveň můžete přinést tomuto kraji i společnosti mnoho nového. Děkuji proto za tuto akci i za to, že vám někdo umožnil potkat se například i s lidmi, kteří vysoko převyšují tu průměrnou laťku. Protože neupadnout do průměru je strašně důležité a já vám přeji, aby se vám to nestalo,“ uvedla Stráská.

Akademie Jihočeských nadějí je programem pro nadstavbové vzdělávání mimořádně nadaných studentů v Jihočeském kraji. „Vychází přitom z konceptů, které již řadu let úspěšně fungují ve spolkových zemích Rakouska a Německa. Tam těmito kurzy prošla řada studentů, kteří jsou dnes již úspěšní v pracovním životě, zůstávají ve svých regionech a ve svých oborech patří mezi elitu,“ popsal projekt zakladatel nadačního fondu Jihočeské naděje Martin Kuba.

Tisková zpráva | Foto Radek Šíma

Štítky talent, hejtmanka, Karel Roden, Ivana Stráská, České Budějovice, Daniel Beneš, Miroslav Bárta, Kateřina Neumannová, ČEZ, Martin Kuba, Německo, Rakousko

Neupadnout do průměru je strašně důležité, řekla hejtmanka Stráská talentovaným studentům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.