Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město chce do Perly vrátit kavárnu. O nájemci nerozhodne jen cena

Vychutnat si kávu s výhledem na celé Budějce a jejich okolí? Žádná fikce, ale pravda. Město chce do Perly vrátit život a pro volný prostor ve známém kolektivním domě bude hledat nájemce. Rozhodujícím faktorem nebude jen cena, ale koncept, se kterým zájemci přijdou. Výběrové řízení by mělo být vyhlášeno příští týden.

Kavárna v kolektivním domě by nebyla žádnou novinkou. Nacházela se tam už v 60. letech. Nyní se město rozhodlo, že chce prázdné prostory znovu zpřístupnit lidem. „To místo má neuvěřitelnou atmosféru a na radě města jsme se shodli, že chceme, aby si pohledy z terasy na celé Budějce a okolí mohli běžně užívat i lidé,“ vysvětluje záměr první náměstek primátora Juraj Thoma.

Na Facebooku se strhla vlha pozitivních reakcí. Lidem se plán města líbí. „Jooo! Vraťte nám kavárnu s nejkrásnějším výhledem. A ideálně i s tím pánem, co ve výtahu za hosty mačkal knoflíky,“ vzpomíná Monika na Facebooku. „I když nejsem z Budějovic, myslím, že kavárna by určitě byla dobrá volba, jestliže sem byli lidé zvyklí chodit na kávu a dortík nebo pohár, budou určitě rádi chodit znovu a kochat se nádhernou vyhlídkou. Byla by škoda takového prostoru nevyužít,“ doplnila Martina.

V příštím týdnu by měla Správa domů vypsat výběrové řízení. „Návrhy na kancelářské prostory tady samozřejmě také byly, ale my opravdu chceme, aby tam mohli lidé. Proto je naším hlavním záměrem kavárna,“ dodal Thoma. Upozornil také, že rozhodujícím faktorem nebude jen cenová nabídka, ale také záměr, se kterým případný zájemce přijde. 

Překážkou v cestě za kulturním prostorem může být fakt, že budova je od roku 2012 kulturní památkou. Nájemce tak musí počítat s tím, že do projektu budou moci mluvit také památkáři. Provozovatel by mohl být vybrán zhruba v květnu.

Líbila by se vám v Perle znovu kavárna?

Celkem hlasovalo477 čtenářů

Foto Jana Kroneislová

Štítky koldům, Perla, kavárna, České Budějovice, Juraj Thoma, Facebook

Město chce do Perly vrátit kavárnu. O nájemci nerozhodne jen cena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.